KTE: három kecskeméti focista az Álomcsapatban

2022. 11. 19., 09:42
A 2022/23-as szezon fele letelt, az NB I-es bajnokság szunnyad egy kicsit, a KTE is boldog téli álomra hajtja fejét a dobogó 2. fokán. Elégedettségü(n)ket fokozhatja az M4 Sport szokásos összeállítása, mely az elmúlt 16 forduló alapján rakta össze az álomcsapatot. És a legjobb 11-be 3 kecskeméti játokos is helyet kapott!
KTE: három kecskeméti játékos az Álomcsapatban

A tizenegy játékos közül kiemeltük a kecskeméti focistákat, de a cikk végén ott a link, ahol megtekinthető a teljes Álomcsapat.

Varga Bence (Kecskemét)

Na, ezen a poszton nemcsak a válogatott, de a liga is nagyon jól áll, a bőség zavarából kellett kiválogatni az álomcsapat kapusát. Megfontolandó jelentkező volt Riccardo Piscitelli (Mezőkövesd), Tóth Balázs (Puskás Akadémia) és nyilvánvalóan Dibusz Dénes (Ferencváros) is, de orrhosszal a kecskeméti Varga Bence lett a befutó.

Az MTK-tól kölcsönkapott játékos már tavaly is komoly szerepet vállalt a feljutásban, s egy ligával feljebb is foglalkoztatják: a legtöbb védés és kijövetel is az övé az NB I-ben. Varga teljesítménye akár a csapatáé, óriási bravúrokkal járul hozzá a Kecskemét szárnyalásához, augusztus hónap legszebb védését kapásból besöpörte, de emlékezetes volt a Fradi ellen bemutatott tornamutatványa is, amikor Traoré tekerését kaparta ki a felső sarokból. Nem mellesleg kettőből kettő tizenegyest kivédett, ebben mondjuk már a szezon előtt sem állt rosszul: az elmúlt öt neki lőtt büntetőt egyaránt hárította.

Az MTK sportszerűen megadta neki a lehetőséget, hogy az élvonalban is bizonyítson – nos, bizonyít.

Belényesi Csaba (Kecskemét)

A szezon előtt egyetlen élvonalbeli játékperccel (!) rendelkezett a kecskeméti belső védő, még 2020-ban az éppen kiesés elől menekülő Debrecen színeiben cserélték be a Fehérvár ellen, magas játékos, hátha egyenlít. Nem egyenlített.

Korábban Fehérváron és a Puskás Akadémián is nevelkedő védő nagyrészt NB III-as csapatokon keresztül vándorolt, az ominózus NB I-es bemutatkozás után viszont már a másodosztálynál nem adta alább – a DEAC-on és Dorogon keresztül jutott el Kecskemétre. Tavasszal a DVTK az ő megszerzésével próbált gyengíteni a riválison, de a húzás nem jött be: Belényesi javarészt padozott Miskolcon, s a hoppon maradt Diósgyőrtől egy feljutó KTE-hez tért vissza nyáron.

A 28 éves játékos is azok közé tartozik Kecskeméten, akin egyáltalán nem látszik az élvonalbeli rutin hiánya: egy meccset mulasztott csupán ősszel, a csapat védelmének oszlopa, vezére. Az egész mezőnyre vetítve a legtöbb megelőző szerelés és blokkolt lövés is az ő neve mellett szerepel. Abszolút megérdemelt 1297 játékpercet tett hozzá, ahhoz az egyhez.

Belényesi Csaba - Fotó: M4 Sport

Banó-Szabó Bence (Kecskemét)

Nincs könnyű dolgunk a kecskeméti játékosok kiemelésénél, mert a középpályán is nyugodt szívvel tehetnénk be az álomcsapatba Nagy Krisztiánt, Vágót, Szuhodovszkit vagy Katona Bálintot is, nevető ötödikként azonban Banó-Szabó Bencéé az érdem.

Az említett játékosok közül talán az emeli ki, hogy ő a postás a csapat középpályája és befejezése között, a KTE gyors átmeneteiben rendre rengeteg szerepe van, nem véletlenül jár négy gólnál és hat gólpassznál a szezonban – mindezt úgy, hogy két tizenegyest is kihagyott.

Banó-Szabó átkirándult a futballisták kálváriadombján, 2020 márciusában – még kispesti játékosként – elszakadt a keresztszalagja, de a betörő koronavírus-járvány miatt bő két hónapot kellett várnia a műtétre. Nagyjából egy év kihagyás után is csak a második csapatig jutott, az NB I-ben egy szezon alatt kemény 34 percet játszott a Honvédban. Édesapja, Szabó István azonban pontosan tudta, mi rejlik a fiában, akinek az őszi teljesítményét látva mondhatjuk: nem volt elfogult.

Misztikum: pontosan 777 nap, azaz közel két és fél év telt el, hogy újra kezdő lehetett NB I-es meccsen. Csak a legerősebbek képesek ezt kivárni!

Az Álomcsapat 11 játékosa ITT látható együtt!

Forrás: m4sport.hu