KunCross: az év leglátványosabb kerékpárversenye Kecskeméten

2022. 12. 15., 12:04
December 18-án rendezik a Cyclocross Magyar Kupa zárófutamát, a Kecskeméten. A Benkó Zoltán Szabadidőparkban nagyon sok izgalmas téli bringaversenyt láthattunk már, legutóbb Vas Kata Blanka és testvére, Barnabás is eredményesen szántotta a tóparti homokot az ország elitjével egyetemben. Mindenképp érdemes szombaton kilátogatni a KunCross elnevezésű egésznapos versenyre, mert az nem csak a résztvevők, de a nézők számára is rendkívül izgalmas.

Van der Poel, Van Aert, Pidcock, Vas Kata Blanka… micsoda nevek gondoskodtak arról, hogy a cyclocross szakág Magyarországon is egyre népszerűbb legyen. A kecskeméti versenyt szervező MKB Bank Cycling Team pedig azt vállalta fel, hogy Kecskeméten is népszerű legyen, ezáltal pedig maga Kecskemét városa is. Természetesen a csapat is felvonultatja legjobbjait a december 18-ai megmérettetésen, így a hazai közönség szurkolhat saját versenyzőinek.

De mi is az a cyclocross? Annak, aki nem tudná, esetleg: a kerékpárversenyzés egyik, bátran mondhatjuk, nézők számára legizgalmasabb és leglátványosabb formája. A CX szezon ősz végén indul és száguld bele a latyakos, havas, jeges, sáros télbe. Miközben a versenyzők rendkívül kemény, erdős, füves, meredek dombokkal, mesterséges akadályokkal teletűzdelt terepen tekernek, futnak, ugranak, csúsznak, előzgetik egymást. Minden a nézők előtt zajlik, akik kereplőkkel és kolompokkal biztatják a versenyzőket. A szurkolók eldönthetik, a pálya melyik része nyújtja a legizgalmasabb látványt számukra, de a közel egy órás versenyek ideje alatt van arra is idejük, hogy átsétáljanak egy másik helyre. Sőt, arra is van idejük, hogy hurkát, kolbászt, hamburgert dobjanak be, forralt borral, meleg teával és kávéval melegítsék át, frissítsék szervezetüket.

Aki már volt CX versenyen a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, ismeri a pályát, a legizgalmasabb helyeket, de számukra is okoz majd némi meglepetést a nyomokban frissített nyomvonal. Aki meg még nem volt, biztosan megtalálja azt a részt, ahová jövőre is visszatér majd szurkolni barátaival, családjával. Mert ez egy ilyen verseny, igazi közösség kikapcsolódás.

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, bejárat az egykori Tó hotel felől

Részletek ITT!