KunCross Cyclocross a Szabadidőközpontban

Ismét Kecskemét homokjában tepertek a legkeményebb kerékpárosok

2022. 12. 18., 21:16
Kecskeméten rendezték meg a Cyclocross Magyar Kupa utolsó fordulóját vasárnap. Mintegy 200 kerékpáros tekert a Benkó Zoltán Szabadidőközpont aszfaltos, homokos és füves területén a KunCross Cyclocross versenyen.
A galéria 14 képet tartalmaz

"Tizedik alkalommal rendezünk kerékpárversenyt a tél közepén. Ez a Cyclocross verseny. Ha valaki bejön lehet, hogy meglepődik, hogy bringázók vannak itt, de ez így normális. Alapvetően országúti kerékpárból alakult ki ez a sportág, lassan 100 éve" – mondta Sáfár Tamás az MKB Bank Cycling Team csapatvezetője.

A mintegy 200 kerékpárosnak, szülők, szurkolók vagy a szabadidőközpontba csak a szép téli napon kilátogatók szurkoltak. A versenyzők nemcsak hazánkból, de Romániából, Ukrajnából és Szlovákiából is érkeztek.

Egy év kihagyással, már tizedik éve a Szabadidőközpontban mérik össze erejüket és felkészültségüket a bicajosok. A kecskeméti pálya a szakértő szerint különleges. A cyclocrossban épített akadályokból és természet adta akadályok segítségével alakítják ki a nyomvonalat.

Kecskemét, illetve ez a helyszín azért különleges, mert itt szinte minden van: aszfalt, erdei ösvény, füves terület és persze homok is. Ezért nagyon izgalmas pályát tudtunk kialakítani. Talán az egyik legjobb pálya.
— árulta el Sáfár Tamás.

A terepkerékpár sportágnak a célja, hogy minél nagyobb réteget meg tudjon szólítani. Az U9-es korosztálytól egészen a Master korosztályig rajtoltak versenyzők, és ennek megfelelő a táv illetve a verseny hossza, illetve a pálya bonyolultsága is.

A sport szeretete generációról-generációra öröklődik, hiszen van több olyan versenyző család, ahol indul az unoka, a szülő és a nagypapa is – tette hozzá mosolyogva Sáfár Tamás.