Labdarúgás: elvitte a pontokat az MTK Kecskemétről

2023. 12. 02., 17:53
Az OTP Bank Liga 15. fordulójának nyitómérkőzésén csapatunk az MTK-t fogadta a Széktói Stadionban. A találkozó szoros csatát hozott, ebből a vendégek jöttek ki győztesen.

A meccs 5. percében veszélyeztetett először együttesünk, Szabó kiváló indításával Zeke léphetett be a tizenhatoson belülre, de az utolsó pillanatban menteni tudtak előle a vendégek, majd ezután Pálinkás találta el messziről a kaput, de kísérletét könnyen fogta Demjén. A 13. percben azonban az MTK megszerezte a vezetést, Bognár szép cselekkel tört előre, Szabó későn érkezett, elkaszálta, és a tizenegyest Antonov értékesítette (0-1). A bekapott gól után rögtön újra támadásba lendült a Kecskemét, egy szöglet után Pálinkás fejese centikkel ment mellé. A félidő felénél Horváth mutatott be remek cseleket az alapvonalnál, bepasszolt labdáját azonban épphogy ki tudták rúgni Pálinkás elől. A 34. percben már eljutott Pálinkásig a labda, Zsótér belöbbölt passzába bele tudott érni, de ez gólt nem eredményezett. Egy minutummal később a kék-fehérek centere, Ennin léphetett ki ziccerben, azonban Szűcs labda nélkül sokkal gyorsabb volt nála és tisztázott. A játékrész legvégén összejött az egalizálás, egy szép akció során a két válogatott, Szuhodovszki és Horváth játszott össze, előbbi lefejelt labdáját utóbbi lőtte rá kapásból, a kísérlet Kocsis kezében akadt el. A büntetőt Horváth magabiztosan belőtte (1-1).  

MTK-támadással indult a második félidő, több játékosuk előtt is ott volt a lövőhelyzet, végül a kavarodásnál Belényesi mentett nagyot. Az 59. percben Szűcs indult meg a jobb oldalon, kiosztott egy kötényt, majd Tóthot játszotta meg középen, de nem tudott lőni. Az ellentámadásból viszont megint tizenegyest harcolt ki az MTK, Zeke buktatta Varjut, Antonov pedig belőtte a büntetőt (1-2). Hátrányban mindent megtettek a játékosok az egyenlítésért, folyamatosan támadtunk, de a helyzetek rendre kimaradtak. Iyinbor és Belényesi fejesét Demjén fogta, míg Horváth szabadrúgása fölé szállt. A végjátékban a legnagyobb helyzet a 88. percben adódott, amikor Tóth csapott le egy szabad labdára, rávezette a kapusra, de éles szögből és a védő szorítása mellett csak az oldalhálót találta el.

Kecskeméti TE – MTK Budapest 1–2 (1–1)

Kecskemét, 1824 néző, Vezette: Rúsz Márton (Márkus Tamás, Belicza Bence Péter)

KTE: Varga B. – Májer (Tóth 46.), Szűcs, Belényesi, Szabó A., Zeke (Leoni 63.) – Szuhodovszki (Iyinbor 46.), Vágó, Zsótér (Kiss 68.) – Horváth, Pálinkás (Szendrei 78.). Vezetőedző: Szabó István

MTK: Demjén – Varju, Hej, Kádár, Kocsis, Antonov – Spalek (Németh 62.), Végh, Thiam – Bognár (Kosznovszky 88.), Ennin (Kovács M. 74.). Vezetőedző: Horváth Dávid

Gól: Horváth (45. – büntetőből), ill. Antonov (13., 60. – mindkettő büntetőből)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu