Lakatos László humorista volt a Példaképek vendége

2023. 03. 23., 18:06
Lakatos László humorista volt az első vendége annak a Példaképek című sorozatnak, melynek köszönhetően a cigány fiatalok kaphatnak útmutatást a jövőjüket illetően. A Dumaszínház társulatának roma származású tagja életéről, nehézségeiről, örömeiről beszélt ma délután a Kecskeméti Katona József Könyvtárban.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 14 képet tartalmaz

Lakatos László az első magyar cigány standupos Magyarországon. A Dumaszínház társulatának tagja a színpadon eddig is sokat és őszintén szólt a cigányságról, arról, hogy az emberek is merjenek beszélni róluk, és ne csak negatív hangsúllyal.

– Én pont azon vagyok, hogy a negatív berögződéseket és sztereotípiákat próbáljam lerombolni, így a színpadon is első körben erről beszéltem, mert ott kötelező volt, hogy elmondjam, milyen a másik oldal. Manapság beszélek másról is, de mivel ez az identitásom része, ez számomra megkerülhetetlen
— mondta a humorista.

A humorista volt az első vendége annak a Példaképek című sorozatnak a Kecskeméti Katona József Könyvtárban ma délután, melynek köszönhetően a cigány fiatalok kaphatnak útmutatást a jövőjüket illetően.

- Szerintem nem csak a cigány fiatalokhoz kell szólni, de nekem evidens, hogy elsősorban őket szólítsam meg, mert én is közéjük tartozom. Az, hogy most jelenleg itt vagyunk és itt többnyire fiatalok vannak, az nem nekem köszönhető, hanem Ralf Róbertnek. Ő volt aki engem elhívott erre az eseményre. Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, ezért azonnal igent mondtam - folytatta.

A humorista szerint a kommunikációval és a tényleges tapasztalatokkal lehet feloldani azt a feszültséget, amely a roma és nem roma származásúak között zajlik. A Példaképek című sorozatnak köszönhetően még három alkalommal találkozhatunk olyan roma származású példaképekkel, akik segítik ennek a problémának a feloldását.