Világraszóló Kiskunsági Lakodalom a Kecskemét Táncegyüttessel

Lakodalom lesz a mi utcánkban - Bárki tagja lehet a város legnagyobb násznépének!

2023. 09. 11., 09:17
A Kecskeméti Népzenei Találkozó keretében idén ősszel igazi különlegességet kínál a Hírös Agóra. Szeptember 23-án szombaton a város, sőt a környék legnagyobb nyilvános lagzijába invitálnak mindenkit.

A több évtizedes hagyományú Kecskeméti Népzenei Találkozó keretein belül a Kecskemét Táncegyüttes a már feledésbe merülő és a világon egyedi jellegzetes jegyekkel, népszokásokkal tarkított magyar lakodalmat mutatja be oly módon, hogy ahhoz nem csak az ifjú pár által meghívott vendégsereg csatlakozhat, mint egy hagyományos lakodalomban, hanem bárki akinek kedve tartja.

Akár már az elején, a lányos háznál vagy a Városházi udvarban az esketéshez, vagy akár az azt követő Deák téri vendégváró mulatságba is bekapcsolódhat bárki. A program a Hírös Agórában folytatódik, a Kecskeméti Csárda jóvoltából az asztalra kerülő 3 fogásos menüvel egybekötött lakodalommal ér a tetőpontra 18 órától, ahol vőfély, örömapa, örömanya, menyasszony, vőlegény, zenekar és a Kecskemét Táncegyüttes táncosai gondoskodnak a kiváló hangulatról, felejthetetlen élményekről.

A látványos, hamisítatlan népszokásokkal tarkított világraszóló lakodalomra vacsorajegyek kaphatók: Hírös Agóra jegypénztárában és a weboldalon, de a lakodalmi menetben és az előkészületeken való részvétel ingyenes!!!!

Az esküvői forgatókönyv:

14:00 Indul a lakodalmi menet - Kápolna u. 24. A fiús háznál összegyűlik a rokonság (tánc, kis kóstoló, éneklés), innen indul a menet zenekarral, tánccal

15:00 Hírös Agóra Ifjúsági Otthon tükörtermében a menyasszony öltöztetése (minden ruhadarab magyarázata közben ének és zene)

15:30 Hírös Agóra Ifjúsági Otthon tükörterem: lányos házhoz érkezik a menet. Kezdődik a kikérés.

16:45 Városháza díszudvar: esketés (zene, ének)

17:15 Deák téren: az ifjú pár fotózása, vendégek fogadása zenével-tánccal, borkóstolás.

18:00 Kezdődik a lakodalom a Hírös Agórában: közös tánc

leves, lakodalmi játékok, pörkölt, sültes tál, törökös, torta,, táncmulatság.