Lefejelte, majd agyba-főbe verte vendégét bulijában a brutális házigazda

2023. 03. 09., 09:10
A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy különös visszaeső férfival szemben, aki a házibulijába vendégként érkező sértettet lefejelte, ököllel megütötte, majd a mobiltelefonját és a pénzét elvette, végül pedig egyszerűen kilökte a lakásból.

A vádirat szerint a helybéli férfi – az ügy vádlottja – 2021 augusztusában kecskeméti albérletében házibulit tartott. Ide a hajnali órákban érkezett vendégként a román állampolgárságú sértett. A vádlott meglátta, hogy a sértettnek új mobiltelefonja van, ezért folyamatosan kérdezgette tőle, hogy van-e nála pénz.

Ő letagadta, hogy lenne pénze és megpróbálta elhagyni a lakást. A házigazda azonban a karjánál fogva megragadta őt, majd lefejelte és ököllel, nagy erővel, többször meg is ütötte, vendége ettől a szobában lévő ágynak esett, rövid időre még eszméletét is elvesztette.

A vádlott az éppen csak feltápászkodó sértettől elvette a 100.000 Ft értékű mobiltelefonját, majd a zsebeit is átkutatta, abból kivette pénztárcáját és az abban lévő készpénzt eltette, az üres pénztárcát pedig az okmányokkal együtt visszaadta a férfinak, majd nemes egyszerűséggel kilökte a lakásból.

A házigazdának felelnie kell azért is, mert 2022 januárjában kétszer is másik autóra kiadott rendszámmal vezette az autóját Kecskeméten.

A vádlott büntetett előéletű, a rablás elkövetését megelőzően hét hónappal szabadult korábbi börtönbüntetéséből, így jelen eljárásban már különös visszaesőként áll bíróság elé.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit rablás bűntettével és két rendbeli egyedi azonosítójellel visszaélés bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.