Legyen Ön is a szakmája mestere! – mesterképzések 2023-ban

KÖZLEMÉNY
2023. 05. 05., 07:19
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (engedélyszám: E/2021/00040, bejelentés száma: B/2021/000705) mestervizsgára felkészítő mesterképzéseket szervez az építőipar, az épületgépészet, a specializált gép- és járműgyártás, a szépészet ágazatában.

Hogyan válhat mesterré? A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődés és az egzisztenciális életpályamodell, karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását. Tanúsítsa a vállalkozás működtetéséhez szükséges szakmai, gazdasági, pénzügyi, vezetési, munkaügyi és jogi ismeretek megszerzését és készségszintű ismeretét. Teremtse meg a szakmai megbecsülés, anyagi, erkölcsi elismerés és bizalom garanciáját.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az alábbi szakmákban tervez mesterképzéseket indítani, és szervez mestervizsgát 2023-ban:

Autószerelő,
Autóelektronikai műszerész,

Kőműves,
Gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő,
Kozmetikus.


Mestervizsgára való jelentkezés feltételei:

- szakmai képesítést igazoló közokirat vagy annak hiteles másolata,
- mestervizsga-követelményben meghatározott szakirányú szakmai gyakorlattal (szakképesítésenként eltérő, de általában 3-8 év) rendelkezik, és azt 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolással, vagy a nyilvántartásba vételt tanúsító igazolással, vagy cégkivonattal igazolja.

Sikeres mestervizsga esetén a vizsgázó mesterlevelet kap.

A képzés és a vizsga díja:

  • önkéntes kamarai tagoknak, vagy alkalmazottaiknak br. 350.000 Ft,
  • regisztrált kamarai tagoknak, vagy alkalmazottaiknak br. 420.000 Ft.

A képzés teljes idejére részletfizetési lehetőséget kínálunk.

Azon munkáltatók, vállalkozók, akik jelenleg iskolarendszerben szakképesítést szerző tanulók gyakorlati oktatását végzik, vagy vállalják, hogy a mesterképzésben résztvevő munkavállalójuk a gyakorlati oktatói tevékenységét a mestervizsga letételét követően haladéktalanul megkezdi, a képzési és vizsgadíjból 80 % állami támogatást igényelhetnek az GFA-KA-KIM-17/2022/TK/01 projekt keretén belül.

A támogatott képzés és a vizsga díja: 420.000 Ft. A mesterjelöltnek 84.000 Ft önrészt kell fizetnie.

A támogatás a jelentkezés sorrendjében, csak a meghatározott keretszám kimerüléséig igényelhető.


Jelentkezési határidő: 2023. május 19.

Érdeklődését, jelentkezését Bartuczné Csík Vivien mestervizsga referens várja a 70/7028-431-es telefonszámon.