Lelkészek és főgondnokok tanácskoztak a Városháza dísztermében

2023. 12. 02., 11:40
39 gyülekezetből érkeztek lelkipásztorok és főgondnokok Bács-Kiskunsági Református egyházmegye tanácskozására, melyet ma (szombat) tartottak a Kecskeméti Városháza dísztermében. Az igehirdetést követően a Bács-Kiskunsági Református egyházmegye közgyűlésének tárgysorozatában szerepelt többek között az esperesi rendelet elfogadása, valamint két megüresedett tisztség betöltése.
Fotó: Kiss-Berta Beáta
A galéria 11 képet tartalmaz

MInden év decemberében tartja a Bács-Kiskunsági Református egyházmegye éves találkozóját az egyházmegye lelkipásztorai számára. A mai napon rendhagyó módon a kecskeméti Városháza díszterme adott otthont a találkozónak, melynek fő témája a lelkipásztorok testi lelki egészsége volt.

A közgyűlési nap közös imádsággal és dr. Dobos Zsuzsanna foktői lelkipásztor igehirdetésével kezdődött, majd dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke köszöntötte a résztvevőket. A képviselő elmondta: a díszterem méltó helyszínt biztosít  a tanácskozásnak.

- A terem létjogosultsága a közügyek megvitatása, elődeink azért hozták létre, hogy itt fontos  döntéseket hozzanak. Emellett fontos közösségformáló szerepet is kap, ahogy most ezt a mai esemény is mutatja
— mondta dr. Fekete Gábor.

Varga Nándor elnöklelkész elmondta, a Bács-Kiskunsági Református egyházmegye 39 gyülekezetéből érkeztek lelkipásztorok és főgondnokok a közgyűlési napra, ahol több kérdést is tárgyaltak. A tárgysorban szerepelt többek között az esperesi jelentés  elfogadása és két megüresedett tisztség (lelkészi jegyzői és egy lelkészi tanácsosi tisztség) betöltésére  a megfelelő személy megválasztása.

A résztvevők a rendkívüli közgyűlésen tájékoztatást hallhattak az egyházmegye fontosabb ügyeiről, a megyében folyó lelkészköri munkáról valamint az egyházmegyei tanács fontosabb határozatairól.