Címke: városháza
Keresés
Dátum választó
Rendezés
16 találat
2023.05.31

Mercedessel tehetünk időutazást az 1930-as évek Kecskemétjén

Árpádkával szelfizhetünk, egy Mercivel tehetünk időutazást a régi Kecskeméten, sőt azt is kipróbálhatjuk, milyen volt az 1911-es földrengés a Városháza vasárnap nyíló új látogatóközpontjában. Az országosan is egyedülálló interaktív kiállítást elsőként a sajtó képviselői számára mutatták be, a Városháza megnyitó ünnepség-sorozatán, június 4. és 10. között azonban bárki ingyenesen megtekintheti.
2023.05.25

Színes programsorozat keretében adják át a megújult Városházát

A „szokásos” szalagátvágás helyett igazán méltóképp kívánja megünnepelni Kecskemét városa a megújult Városháza átadását. Június 4. és 10. között színes programsorozatra várnak mindenkit. Amellett, hogy belülről is megnézhetik a gyönyörű épületet, koncerteken, foglakozásokon, kulturális műsorokon is részt vehetnek az érdeklődők a hét folyamán.
2023.05.24

A Városháza munkatársai rendezték az Országzászló környékét

"Tiszta udvar, rendes ház! - Megújult szecessziós gyöngyszemünk, a Városháza dolgozói tegnap ennek a mondásnak a jegyében segítettek be városüzemeltetésnél dolgozó kollégáiknak, akiknek az utóbbi időszak időjárása miatt megszaporodtak a tennivalóik. Munka után szerszámot ragadva kollégáim rendezték az Országzászló környékét" - írta szerdai Facebook-posztjában Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.
2023.05.07

Fantasztikus veterán autók vették birtokba Kecskemét főterét

Még egy 1911-es Ford T-modell is leparkolt a Városháza elé ma délelőtt. Rajta kívül még mintegy 40 veterán jármű sorakozott fel a Főtérre. Az esemény a Hírös Veterán Jármű Sportegyesület háromnapos rendezvényének volt a záróakkordja, ugyanis a szervezet idén 10 éves. Ezt a jubileumot ünnepelték meg a Tisza Classic Veterán Járműtúra Találkozóval.
2023.05.04

Megújulnak a Városháza díszkertjei

A kecskeméti Városháza felújítási munkálatai után most megkezdődik a homlokzati, oldalsó és hátsó kertjeinek felújítása is. A cél, hogy méltó legyen a környezet a gyönyörű épülethez. A zöldfelületek tervezésekor elsődlegesnek tartották az ökológiai szemléletű fenntartást – áll a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. közleményében. A homlokzati díszkertet mintegy 9000 növénnyel ültetik be.
2023.04.13

Állami kitüntetéssel ismerték el Christian Wolff munkáját

A magyar járműipar termelési, munkaerőpiaci és exportteljesítményének növekedését elősegítő, sikeres vezetői munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől csütörtökön a kecskeméti Városháza dísztermében.
2023.04.03

Új lehetőségeket kínál a megújult Városháza

Gyönyörűen megújult a kecskeméti Városháza, melynek díszterme az egyik legvonzóbb esküvő helyszín is, és nem csak a kecskemétiek körében. Néhány változás életbe lépett, többek között, hogy városvezetői döntésre a Kecskemét Kártyával rendelkező párok kedvezményt kapnak a díszterem bérleti díjából. De hamarosan látogatóközpont is nyílik az épületben.
2023.03.21

Ida titkai a Városházán

Nem olyan régen lehulltak a felújítás díszletének fátylai, Városházánk teljes pompájában áll. Ebbe a császári pompába érkezett március 21-én kedden Fábián Janka, a romantikus történelmi regények népszerű írója az érdeklődőkkel megtelt díszterembe. Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterasszony hitvallása, hogy lépésről lépésre készítse elő a megtervezett célt – ahogyan a kecskeméti Városháza szépült, úgy szökött szárba a történelmi regény romantikus magja.