Letartóztatták az ittasan súlyos balesetet okozó kerekegyházi férfit

2023. 03. 27., 20:13
A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 34 éves férfinak, akit súlyos testi sértést okozó ittas járművezetéssel, valamint eltiltás hatálya alatti járművezetéssel gyanúsítanak - közölte hétfő este a Kecskeméti Törvényszék sajtóosztálya.
A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság ugyanezzel az üggyel kapcsolatban hétfő reggel adott ki közleményt, melyet kapcsolódó cikkünkben olvashat el

A megalapozott gyanú szerint a férfi - aki jogosítvánnyal soha nem rendelkezett és a bíróság korábban eltiltotta a járművezetéstől - 2023. március 24-én délután ittasan vezetett egy gépkocsit Kerekegyházán. A gépjármű jobb első ülésén utazott a férfi egyik ismerőse (az ügy sértettje). A férfi a haladás során nem követte az út vonalvezetését és áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd onnan kisodródott az útpadkára és nekiütközött egy lámpaoszlopnak.

A baleset során a férfi 8 napon belül, míg utasa 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.

A bíróság döntése nem végleges, ugyanis a férfi és a védője fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék fog elbírálni.

Kapcsolódó cikk