Címke: Kecskeméti Járásbíróság
Keresés
Dátum választó
Rendezés
69 találat
2024.03.27

Részegen randalírozott, hét autót rongált Kecskeméten meg egy kirgiz férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség rongálás bűntette, többrendbeli rongálás vétsége és garázdaság miatt vádat emelt egy kirgiz állampolgárságú férfival szemben, aki egy éjszakai italozást követően Kecskemét belvárosában hat gépjármű szélvédőjét betörte, míg egynek a visszapillantó tükrét rúgta le. A vádlott a hét autóban összesen több mint másfél millió forintot meghaladó kárt okozott.
2024.03.22

Busás haszon helyett csak egy kis értékű gyűrűt kapott

A Kecskeméti Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki közel egy millió forintot vett át a sértettől aranyékszerekbe és gyémántba történő befektetés céljából, azonban a pénzt nem a befektetésre fordította, hanem eltulajdonította, a sértettnek pedig csak egy 30.000 Ft-os gyűrűt adott.
2024.03.11

„A főnökkel meg van beszélve” - lottózókra utazott a két trükkös csaló

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt két férfival szemben, akik szerte az országban lottózókba betelefonálva az alkalmazottat a főnökre hivatkozva rávették arra, hogy a tét azonnali, személyes kifizetése nélkül vegyen fel számukra fogadást. Ígéretük ellenére a téteket utóbb nem rendezték, céljuk kizárólag a nyeremények megszerzése volt.
2024.02.22

Több millió forint értékben lopott aranyérméket numizmatikai vásárokon

A Kecskeméti Járási Ügyészség 3 rendbeli nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki három numizmatikai vásáron is lopott a gyűjtőktől régi, nagy értékű aranyérméket. A férfi 12 darab, összesen közel két és fél millió forint értékű pénzérmét tulajdonított el a három sértettől.
2024.02.14

Rátörte az ajtót és ollóval támadt exfeleségére

A Kecskeméti Járási Ügyészség magánlaksértés, személyi szabadság megsértése, valamint rongálás és közokirattal visszaélés miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki válásukat követően többször rátört a volt feleségére annak új otthonában, majd egy éjjel az előle a lépcsőházban elrejtőző nőt berángatta a lakásba és reggelig többször bántalmazta: ütlegelte, megrugdosta, körömollóval összeszurkálta a karját, valamint szétvágta az okmányait és a bankkártyáját.
2024.02.13

Gáz-riasztó fegyverrel lőtt élettársa fiára és annak apjára

A Kecskeméti Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a lakásukban többször megütötte élettársát, majd miután a nő és nagykorú fia az utcára menekültek előle, magához vette a gáz-riasztó fegyverét és azzal a nyílt utcán 6 lövést adott le a fiú és a fiú – időközben helyszínre érkező – édesapja irányába.
2024.01.30

Bedrogozva raboltak, 340 forintot zsákmányoltak

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy temető mellett sétáló fiatalembert berántottak a temető területére, ott körbevették és az értékeit követelték. A sértett hiába mondta, hogy csak pár száz forint van nála, a vádlottak a földre lökték és addig rángatták, amíg a zsebében lévő 340 forintot meg nem szerezték.
2024.01.04

Késsel fenyegetve raboltak a kecskeméti éjszakában

A Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben, akik Kecskeméten, éjszaka követni kezdtek egy négy fős, fiatalokból álló baráti társaságot, majd amikor utolérték őket, az egyik vádlott elővette a kését és pénzt követelt, a másik pedig ráerősített társa fenyegetésére.
2023.12.13

Buszmegállót döntött ki a férfi – első fokon elítélték

A Kecskeméti Járásbíróság 250 000 forint pénzbüntetésre és 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélt nem jogerős ítéletével egy 26 éves kecskeméti férfit, akivel szemben ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. Információink szerint a férfi az egyik baloldali önkormányzati képviselő közeli hozzátartozója.
2023.12.06

Ittasan, benyugtatózva elsodort és otthagyott egy babakocsiban ülő kisgyermeket

A Kecskeméti Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztása, ittas járművezetés és járművezetés tiltott átengedése miatt vádat emelt két férfival szemben, akik segítségnyújtás nélkül elmenekültek, miután egyikük ittasan átvéve a kormányt, közös kocsikázásuk során nekiütközött egy út szélén parkoló autónak, elsodorva annak javítását végző sofőrjét és a mellette lévő babakocsiban ülő kisgyermeket is.
2023.10.24

Egy kecskeméti hotelben fogták el az embercsempészeket

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt a letartóztatását indítványozta négy külföldi állampolgárnak, akik a szerb-magyar államhatár közeléből 40 migráns személyt szállítottak egy kecskeméti családi házba, ahonnan őket – rövid elszállásolást követően – szállítottak volna tovább Nyugat-Európa felé.