Létfontosságú győzelmet aratott a Kecskemét a Tatai AC ellen

KÖZLEMÉNY
2023. 04. 30., 19:38
Nyomta a győzelmi kényszer a kecskeméti fiúk vállát, de a finisben ellentmondást nem tűrően fordították a maguk javára a meccset.

A Kecskemét kissé álmosan, a Tata nagy lendülettel kezdte a találkozót, és a vendégek hamar előnybe is kerültek, azonban 1-2 gólnál nagyobb fórt nem tudtak szerezni. A KTE a 10. perc környékén érkezett meg a mérkőzésbe, Csenger és Horváth Andor vezérletével hamar fordított is, a 14. percben már 8-5 állt az eredményjelzőn. Időt kért a Tata, és ez át is lendítette a csapatot a holtponton, a 18. percben egyenlítettek a vendégek (9-9). Parázs meccs kerekedett vasárnap délután a Messzi István Sportcsarnokban; felváltva estek a gólok, a szünetig egyik csapat sem tudott érdemben felülkerekedni (17-17).

Brusztolós kézilabdával kezdődött a második felvonás, gól azonban több, mint hat percig nem esett, ellenben sorban kapta a kétperces kiállításokat a Kecskemét, sőt, Bálint Barnabást azonnali pirossal kizárták a játékból. Aleksza Tamás kiválóan őrizte a hazaiak kapuját és a kettős emberhátrány ellenére – Forgács jóvoltából – a KTE törte meg a gólcsendet. Az 50. percben 21-21 állt az eredményjelzőn; sok küzdelem, kevés gól jellemezte a mérkőzést, és sejteni lehetett, hogy nüanszok döntik majd el a két pont sorsát. A KTE rendre egygólos előnybe került, azonban támadásban elég volt egyetlen hiba, és a Tata rögtön egalizált, még úgy is, hogy Aleksza Tamás a kapuban nagyszerű munkát végzett. Az 55. percben Tóth Norbert időt kért, hogy az utolsó percek előtt rendezze a sorokat (23-23), és úgy tűnt, hogy a legjobbkor – a Kecskemét a közönség hathatós támogatásával óriásit küzdve, zsinórban öt gólt szerzett, miközben csak egyet kapott, így megnyerte ezt a bennmaradás szempontjából életbevágó mérkőzést (29-25).

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): - Óriási jelentőséggel bírt a mai mérkőzés, és ez a görcs érezhető volt a fiúkon. Több hibával játszottunk, mint kellett volna, de a szívünk és a fejünk a helyére került, és a második félidő közepére feljavult a védekezésünk, óriási volt a kapusunk teljesítménye is, és döntő momentumokban tudtuk a magunk javára billenteni a meccset. Rettentő büszke vagyok a fiúkra, mert ma ehhez a győzelemhez mindenki hozzátette a tudása legjavát. Gratulálok nekik!

KTE-Piroska Szörp – Tatai AC 29 – 25 (17 – 17)

Férfi kézilabda NB I/B, 30. forduló

2023. április 30.

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezette: Bába, Horváth

A KTE-Piroska Szörp góllövői: Szakály 5 (3), Csuzi 3, Papp I. 4, Horváth A. 3, Csengeri 3, Szeverényi 3, Forgács 2, Lukács K. 2, Hunyadi 4.

Kiálltások: 12 perc ill. 14 perc

Hétméteresek: 3/3 ill. 4/1