Levendula ösvényből kézműves remekek

Civil szervezetek összefogása a jótékonyság nevében

2023. 07. 01., 12:28
A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub közös aktivitásaként, a lions klub által létrehozott Érzékelések kertjében levendulaszüretet tartottak 2023. június 29-én csütörtök délelőtt. A gyorskezű hölgyek alig 2 óra alatt begyűjtötték a kert elvirágzott tetemes mennyiségű levenduláit.
A galéria 10 képet tartalmaz

Kuli Józsefné Erzsike a nyugdíjas klub vezetője telefonon köszönte meg a lehetőséget, hogy ingyenesen jutottak a virágokhoz, melyből a klub ügyes kezű tagjai Révész Gyuláné Franciska vezetésével kézműves termékeket készítenek. Ezekből többek között a Mátyás Király Általános Iskola kisdiákjainak, és a mellette lévő bölcsődéseknek is ajándékoznak majd. A leszüretelt levendulából a kert melletti Macska-Cicó Bölcsödének is jutott egy kisebb mennyiség.

Előző nap a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai szedhettek a virágokból, valamint a Gyenes Kertészet jóvoltából az eltűnt egynyári növényeket is pótolták a Lions klub tagjai, immár másodszor. Az első ízben ellopott növények helyett másfél héttel ezelőtt még a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai segítségével ültettek újakat a klubtagok.

Harsányi Zsuzsanna