Lezárt akta: lopott, rabolt

2023. 01. 20., 08:42
A kecskeméti nyomozók már a sértett leírása alapján sejtették, hogy ki lehet a bűnelkövető. A járőrök pedig tudták, hol kell keresni. A férfi letartóztatásban várja ügye lezárását.

Egy kecskeméti férfi tett feljelentést 2022. augusztus 15-én hajnalban a vármegye székhelye szerinti rendőrkapitányságon, és elmondta, hogy kirabolták; az utcán elvette valaki a mobiltelefonját.

A sértett ezt követően egy érdekes történetet adott elő: előző nap késő estig dolgozott, és barátjával úgy beszélték meg, hogy találkoznak az egyik dohányboltnál. Munkája végeztével a megbeszélt helyre kerékpározott, majd észrevette, hogy a biciklijének a hátsó kereke leeresztett. Az időközben megérkező barátjával megjavították a gumiabroncsot, beszélgettek, majd a cimborája továbbindult a dolgára.

A későbbi áldozat egy ideig sétálgatott, telefonált… Várta, hogy a megjavított abroncs leenged-e. Eközben odament hozzá egy ismeretlen fiatal, aki megszólította és beszélgetésbe elegyedtek. Az újdonsült ismerős váratlanul kötekedni kezdett, majd kikapta a sértett kezéből a telefont, de a zsákmánnyal eszében sem volt elinalni. Áldozata jó ideig kérlelte, hogy adja vissza a tulajdonát, de a fiú a füle botját sem mozdította. Aztán hirtelen nekinyomta a sértettet a falnak, megszorongatta a nyakát, majd megpróbálta megütni, de ez nem sikerült.

A tolvajból rablóvá lett bűnelkövető végül elszaladt. Áldozata azonban részletes személyleírást adott róla: nem csupán a ruházatát, hanem a tetoválásait is megjegyezte. A nyomozók a leírás alapján azonnal tudták, hogy ki kell keresni, hiszen az elkövető nem volt ismeretlen számunkra. A sértett részletes kihallgatásával egyidőben a közrendvédelmi osztály járőrei már el is fogták és előállították a bűntény elkövetőjét.

A 26 éves helyi lakost a kecskeméti nyomozók rablás bűntette miatt őrizetbe vették, de várhatóan egy másik bűncselekmény miatt is felelnie kell. 2022 júliusában feltört és éppen kirámolt egy pincét, amikor a tulajdonos tetten érte. Menekülőre fogta, de az eredményes rendőri intézkedésnek köszönhetően elfogták.

A lopás és rablás elkövetésével gyanúsítható fiatalember jelenleg is letartóztatásban van. Ügyében a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának a munkatársai a nyomozást befejezték, és az iratok vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.