Ma indult és egy hétig tart a Kocsis napok programsorozat

2023. 12. 01., 19:58
Egy héten át ünnepli névadóját a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola. Az iskolában koszorúzást, kiállítást, különleges programokat és szalagavatót is tartanak december 7-ig.

Közel 40 éve emlékezik meg névadójáról a Déli ASzC Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola. Az intézmény 1984-ben vette fel Kocsis Pál nevét, és azóta minden évben egy héten keresztül ünneplik a névadót és születésnapját különböző programokkal. A rendezvénysorozatot Juhász István igazgató nyitotta meg ma (péntek) reggel. Mint Kocsis Pált, úgy az iskolát is néha a küzdelem jellemzi, a kitartó munkának köszönhetően felülkerekedtek a nehézségeken - mondta az intézményvezető. Elhangzott az is, komoly hagyomány, hogy a virágkötő tanulók egy adventi kiállítást készítenek az aulában.

- Fontos, hogy legyen egy olyan nap, amikor az intézményről, annak a múltjáról, jelenéről és  jövőjéről van szó. Kocsis Pál, mint Kossuth-díjas szőlőnemesítő, példát adott arra, hogy miként kell sok-sok munkával, kitartó küzdelmes tevékenységgel dolgozni 
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Juhász István, a Déli ASzC Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

Minden évben december 1-jén kezdődik a Kocsis napok programsorozat, amelynek keretében megemlékeznek névadójukról, volt oktatóikról, valamint diákjaikról. A mai(péntek) megemlékezés után kiosztották a német-angol fordítói versenyük díjait. Majd egy izgalmas élménybeszámoló következett, amelynek során az iskola több tanulója az Erasmus program keretében tett portugáliai útjáról számolt be. A fiatalok az út során megismerhették az ottani kultúrát, de a családi gazdaságok életébe is betekintést nyertek.

- Számot kellett adniuk tudásukról, gyakorlati ismereteikről például a növények esetében. A latin nevek kapcsán most értették meg annak fontosságát azt hogy miért kell ezeket nekik megtanulniuk. Sajnos a portugálok nem tudtak angolul, mi pedig nem tudtunk portugálul, a közös nyelv így a növények kapcsán a latin nevek maradtak
— mondta Hatvani Ervin, a Déli ASzC Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola szakmai igazgatóhelyettese.  

A ma elindult Kocsis napok programjaként péntek este, szalagavató várja a végzős diákokat. A rendezvénysorozat egészen december 7-ig, csütörtökig tart, amikor is az iskolában nyílt napot tartanak, de virágkötő bemutató is várja majd az érdeklődőket.