“Ma nem!” - Kecskeméten mutatta be önéletrajzi kötetét Nagy Viktor vízilabdázó

2023. 12. 06., 19:13
A Kecskeméti Fürdőben mutatta be szerdán este önéletrajzi könyvét Nagy Viktor olimpiai bronzérmes, világbajnok, Európa-bajnok, BL-győztes kapus. A családjával Amerikában élő sportoló a kötet megjelenése miatt érkezett haza. A több mint 350 oldalas, 32 oldalnyi fotómelléklettel kibővített könyvben a vízilabdázó mesél pályafutásáról.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 30 képet tartalmaz

„Ma nem! A Szőnyi úttól Tokióig – így láttam a kapuból” ez a címe Nagy Viktor önéletrajzi kötetének, amelyben az utóbbi két évtized meghatározó kapusa mesél pályafutásáról. A frissen megjelent kötetet több nagyvárosban is bemutatják, a kecskeméti állomáson a sportolót Jánosi István, tanácsnok valamint Kispál Balázs a Hírös Sport Nonprofit Kft. új ügyvezetője fogadta.

A teremben nagyrészt gyermekek, a jövő profi sportolói hallgatták Nagy Viktort, aki részletesen beszélt pályája kezdetéről, azokról a nehézségekről, amelyekkel meg kellett küldenie.

- Motivációm az mindig volt, de önbizalmam sajnos nem. Többek között erről is beszélek a könyvemben
— mondta a sok érdeklődő előtt olimpiai bronzérmes, világbajnok, Európa-bajnok, BL-győztes kapus.

Nagy Viktor azt üzente a fiataloknak, hogy hozzák ki magukból a maximumot, vagyis tanuljanak és sportoljanak is jól, mert így lesznek kivételes emberek.

A könyvbemutatón elhangzott az is, hogy a könyv befejezése nem volt könnyű, hiszen a sportoló augusztusban családjával együtt az Egyesült Államokba költözött, a hat órás időeltolódás pedig nem könnyítette meg az interjúkat, amelyek Dobos Sándor, a könyv szerzője készített.

A világ-és Európa-bajnok kapus egyetlen feltételt szabott meg a könyv elkészítéséhez. Mivel tíz éve a Bátor Tábor nagykövete, az eladott példányokkal szerette volna támogatni a tábort, így aki közvetlenül a kiadótól rendeli meg a művet, az anyagilag is segíti a 2001-ben életre hívott alapítványt, amely a súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekeket és azok családtagjait támogatja.