Ma rendezik a III. Lázár Bence Emlékgálát

2022. 12. 29., 07:45
December 29-én, csütörtökön 3. alkalommal rendezik meg a III. Lázár Bence emlékgálát a Messzi István Sportcsarnokban. A gála gerincét adó öregfiúk tornán a KTE öregfiúk csapata is rendszeres résztvevő, így lesz ez most is a már megszokottnak mondható mezőnyben.

A kecskeméti születésű Lázár Bence karrierje tragikusan fiatalon ért véget, 2018. február 22-én, csupán 26 esztendősen súlyos betegségben, leukémiában hunyt el az utánpótlás válogatott támadó. Karrierje az Újpest FC-vel fonódott egybe, szerepelt Nyíregyházán is, de jó szívvel emlékeznek rá korábbi állomáshelyein, Lajosmizsén és Kerekegyházán is, ahol még az utánpótlásban pallérozódott. A tiszteletére rendezett öregfiúk emléktornán éppen ezért korábbi csapatai is képviseltetik magukat.

A labdarúgó családja fontosnak tartja, hogy a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítványon keresztül továbbra is nemes ügyeket karoljanak fel, ehhez egy mezlicittel szurkolóink is hozzájárulhattak, a legmagasabb összeget végül Csorba János tette, aki 80.000 forintot ajánlott. Támogatni ezen az úton is lehet az alapítványt. 

A tornán öregfiúk csapatunk is versenyezhet a végső győztesnek járó trófeáért, de NB I-es gárdánk játékosai és edzői is tiszteletüket teszik majd a rendezvényen, erre buzdítjuk mi is drukkereinket. A tornán két csoportban nyolc együttes vág neki a kupának, a A-csoportban a Kerekegyháza, a KTE, az Újpest és a Szolnok, míg a B-ben a Lajosmizse, az F-Group Menedzseriroda, a Magyar Öregfiúk Válogatott, valamint a Nyíregyháza kapott helyet. A tornát éppen a mieink nyitják meg a Kerekegyháza ellen 11:00-kor, majd folyamatosan jönnek a mérkőzések. 13:00-kor korábbi NB II-es bajnokunk, Széki „Curtis” Attila produkciójával nyílik meg hivatalosan az esemény, melyen több gálameccs is színesíti a napot. 

A torna teljes programja, illetve további információk ITT érhetőek el.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu