Ma van a Biztonságos Internet Napja

2023. 02. 07., 17:37
Ma van a Biztonságos Internet Napja. Az Európai Unió kezdeményezésére, idén 20. alkalommal rendezik meg a Safer Internet Day-t szinte a világ minden országában. Kecskeméten főként az iskolákba látogatnak el a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, akik az internet helyes használatára tanítják a fiatalokat.
A galéria 18 képet tartalmaz

Csalás, rágalmazás, becsületsértés, személyes adattal való visszaélés, zaklatás. Ezeket a témákat is érintették a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Béke Általános Iskola két osztályában.

– Kiemelten foglalkoztunk az internet biztonságon belül a közösségi oldalakon való jelenléttel. Nagyon fontos, hogy az ebben a korban lévő gyerekek már tisztában legyenek azokkal a szabályokkal, amelyek a közösségi élet, a közösségi oldalakon lévő jelenléthez kapcsolódnak. Beszéltünk a megosztásokról, mit lehet és mit nem, valamint felhívjuk a figyelmüket a személyes adatokkal való visszaélés veszélyeire is - mondja Tanács László főnyomozó.

A Biztonságos Internet Napja alkalmából a tanulók egy flashmob során egy WIFI jelet alkottak az udvaron.

A Safer Internet Day-t idén 20. alkalommal rendezik meg az Európai Unió kezdeményezésére. Ekkor a civil és állami szervezetek rendeznek figyelemfelhívó eseményeket, mivel a net kezeléséhez nem jár útmutató.

– A figyelemfelhívó kampány célja az internet jobbítása. Ezt a rendőrség egy biztonságosabb internetben látja, ezért nagyon fontosnak tartjuk az erre irányuló oktatást. Ez minden korosztályra ki kell hogy terjedjen, de elsősorban a fiatalokat célozzuk meg – tette hozzá Tanács László.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság egész héten járja az iskolákat. A rendőrök nem csupán a fiatalokra gondolnak, jövő héten például a CédrusNet időseinek tartanak eladást a hatóság emberei, az őket legjobban érintő, az internet használattal kapcsolatos témákban.