Mag és gondolat cserélt gazdát a X. Kecskeméti Magvas Napon

2023. 03. 05., 08:09
Tizedik alkalommal tartotta meg a Kecskeméti Szatyor Egyesület a magvas napot Kecskeméten a hétvége első napján. A jubiláló eseményre nagyon sok hobbikertész érkezett, hogy csere-beréljen, frissítse otthoni növénykészletét és a vetőmagokon túl tapasztalatokat is cseréljen a kertgondozás körében.
Fotó: Csősz Alexandra
A galéria 32 képet tartalmaz

– Büdöskének minden kertben lennie kell – vallják a tizedik alkalommal megrendezett Kecskeméti Magvas Nap résztvevői. A Kecskeméti Szatyor Egyesület által a VT Veres Kft. Szolnoki hegyi csarnokában megrendezett eseményen nemcsak tasakokban, zacskókban, üvegekben érkező szokványos és különleges vetőmagok találtak új gazdára, hanem számos színes program duzzasztotta egész napossá a jubiláló rendezvényt.

A szombati nap egyik fő programja dr. Dittrich Ernőnek, a Pécsi Tudományegyetem Környezetmérnök Tanszéke adjunktusának előadása volt, aki azt a rendkívül aktuális témát járt körül, hogy hogyan tudjuk túlélni a klímaválságot. Az előadást követően a fenntartható életmóddal ismerkedhettek meg a látogatók. A színes programok kicsiknek és nagyoknak is egész napos, hasznos elfoglaltságot nyújtottak.

A cél az, hogy vetőmagokat – virágmagok, zöldségmagok, bab, borsó, stb. – cseréljünk egymással. Mindenki hozza el, amit otthon megtermesztett és begyűjtött, hogy így foroghassanak a magok és minél többet fel tudjunk használni belőlük
— magyarázta az esemény lényegét Rátkai Edit, a Kecskemét Szatyor Egyesület alelnöke.

Mint mondta, hatalmas öröm, hogy számos olyan magvas napra visszajáró ember van, aki a rendezvény vagy éppen a közösség hatására kezdett el kertészkedni.