Magabiztos hazai siker a ZTE ellen

2023. 04. 15., 18:58
Az OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján a Kecskeméti TE a Zalaegerszeggel csapott össze a Széktói Stadionban. A találkozón remek játékot nyújtott Szabó István csapata, így megérdemelten tartotta otthon a pontokat.

Rögtön két szöglettel nyitottak a hazai játékosok, és a második után a Felcsúton duplázó Horváth lőhetett, ám ez még fölé ment. Még mindig nagyon a meccs elején jártunk, amikor komoly tűzijáték alakult ki a ZTE kapuja előtt, de Vágó és Belényesi próbálkozását is blokkolták, majd Banó-Szabóhoz pattant a labda, remekül tette át Horváthnak, lövését viszont fogta Demjén. Negyedóra telt el a mérkőzésből, mikor ismét támadott a KTE, Banó-Szabó küldte meg távolról, hatalmas bombája a kapufán csattant Demjén közreműködésével. A 20. percben aztán jött a megérdemelt hazai gól, Szuhodovszki nagyszerű keresztlabdájából Horváth törhetett kapura, lapos beadása a kapusról visszapattant hozzá, majd másodjára higgadtan a rövidbe passzolt (1-0). Négy perccel később egy ártalmatlannak tűnő beadást a zalaiak hátvédje, Huszti mellel majdnem a saját kapujába pofozott. Azt ezt követő szögletből viszont újabb gól született, Szabó Alex remekül érkezett a röviden és befejelte a labdát (2-0). A játékrész utolsó jelenete során megint Horváth tüzelt, Demjén viszont leért a bal alsóhoz. 

A meccs első kaput eltaláló zalaegerszegi lövése a 49. percben jött, ám a szünetben csereként beálló Németh kísérlete erőtlenül középre érkezett. Az ellentámadásnál Zeke nyargalt előre, lerántani sem lehetett, majd Nagy passza megtalálta Horváthot, aki elemében futballozott, ám lövése mellé szállt. Próbált futni az eredmény után a vendégcsapat, előbb Klausz fejese, majd Németh beadása után a lövése volt veszélyes. Utóbbi helyzet volt nagyobb, ekkor Varga kapus már verve volt, de Belényesi hatalmasat mentett a gólvonalról. A 71. percben aztán minden kérdés eldőlt, Szabó indításával Nagy húzott el a jobb szélen, mindenkit megvert és beadásával megtalálta a jól berobbanó Tóthot, aki szép bokamozdulattal a hosszúba lőtt (3-0). A meccs végén Meshack két ízben is próbálkozott, de zalaegerszegi szépítésre nem került sor, a Kecskemét magabiztos játékkal tartotta otthon a három pontot.

Kecskeméti TE – Zalaegerszegi TE 3–0 (2–0)

Kecskemét, 2812 néző, Vezette: Csonka Bence (Buzás Balázs, Csatári Tibor)

KTE: Varga B. – Nagy K. (Katona M. 76.), Szabó A., Vágó, Belényesi, Zeke (Grünwald 86.) – Szuhodovszki, Nikitscher (Meszhi 86.), Banó-Szabó (Májer 76.), Horváth (Katona B. 62.), Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

Zalaegerszeg: Demjén – Huszti (Mim 60.), Mocsi, Kálnoki Kis, Csóka (Grezda 71.) – Szendrei, Tajti (Lesjak 60.) – Meshack, Szalay Sz. (Klausz 46.), Gergényi – Ikoba (Németh 46.). Vezetőedző: Ricardo Moniz

Gólszerző: Horváth (20.), Szabó A. (24.), Tóth (71.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu