Márton János és a szenior csapat is 3. helyezett a triatlon OB-n

Beszámoló a Keszthely középtávú triatlon Országos Bajnokságról

2023. 06. 16., 16:41
2022.06.10-én szombaton rendezték Keszthelyen a középtávú triatlon (1900m úszást 90km kerékpározást és 21,1km futás) Országos Bajnokságot, ahol 500 főt meghaladó mezőny állt rajthoz. Egyesületünk sportolói közül négyen vállalták a megmérettetést, és azzal a céllal érkeztek a versenyre, hogy megpróbálják egyéni legjobbjaikat teljesíteni.

A reggeli időjárás erre megfelelőnek is tűnt, de ahogy egy ilyen hosszú versenyen lenni szokott akadtak meglepetések. Az úszáson mindenki a várt időket teljesítette. Ezt követően indultak a fiúk kerékpározni, ami talán a nap legnehezebb száma lett a feltámadó és kellemetlen szél, és a több mint 800 méteres szintkülönbség miatt. A futásra váltva mindenki a kerékpározáson megszokott 22-24 fokos kellemes időjárást várta, viszont a Balaton parton a napsütésben már nagyon fülledt meleg fogadta a versenyzőket.

A futáson kisebb-nagyobb megingásai ezen a távon már mindenkinek vannak, de családtagok és barátok támogatásának, szurkolásának, valamint a felkészültségnek hála ezeken túljutva sikerült mind a négy sportolónknak elérni a kitűzött célokat.

A sikeres teljesítéseket megfűszerezte, hogy Márton János a korosztályában felállhatott a dobogó harmadik fokára,

a Sebestyén Gábor, Szalai Ottó, Zubornyák György összeállítású szenior csapatunk pedig az összesített időeredmények alapján szintén 3. helyet szerezte meg az Országos Bajnokságon. Így nem kis meglepetésre minden indulónk érmet szerzett a versenyen.

Gratulálunk!

  • Márton János, időeredmény: 5:22:33 PB! Kategória: 3.
  • Sebestyén Gábor, idő: 4:57:32 PB! Kategória 15.
  • Szalai Ottó, idő: 5:14:34, PB! Kategória: 7.
  • Zubornyák György, idő: 4:32:50 PB! Kategória: 5.

Felkészítő edzők: Garas Attila, Zubornyák György, Bálint Zoltán

Szerző: Bálint Zoltán