Maximálisan felkészült a férfi kosárlabda-válogatott az olimpiai selejtezőre

2023. 07. 26., 11:03
Megkezdte a felkészülést a magyar férfi kosárlabda-válogatott az augusztus 13-án kezdődő lengyelországi olimpiai selejtező tornára. A selejtezővel kapcsolatos várakozásokról, a csapat felkészüléséről a kecskeméti Sheraton Hotelben tartottak sajtótájékoztatót szerdán délelőtt.
Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány, Báder Márton MKOSZ-elnök és Eilingsfeld János válogatott játékos (b-j) a szerdai kecskeméti sajtótájékoztatón

– Magasra tette a lécet az elmúlt tíz évben a válogatott – szögezte le a sajtótájékoztatón Báder Márton, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke. Elmondta, mozgalmas, felemás volt a csapat számára eddig a nyár, bíznak a minél sikeresebb folytatásban. Köszönetet mondott Kecskemétnek, hogy méltó otthona lett a csapatnak.

Eilingsfeld János, a válogatott játékosa beszélt arról, mire számít a csapat a selejtező tornán. Kifejtette, maximálisan jó állapotban van a válogatott, ami azért is fontos, mert kemény ellenfelekre számíthatnak. Leginkább a lengyelektől tartanak, akik sokat erősödtek. Kemény ellenfél lesz Portugália, és tartanak a bosnyákoktól is, akikkel háromszor is összecsaptak az elmúlt egy évben.

Maximálisan felkészültünk minden ellenfélből, a saját játékunkra koncentrálunk, nem érhet minket meglepetés. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél eredményesebb legyen a csapat
— ígérte Eilingsfeld János.

Sztojan Ivkovics, a válogatott szövetségi kapitánya is bizakodó. Elmondta, büszke arra, hogy olimpiai selejtezőn vehet részt a csapat. Négy nagyon fiatal játékosuk is van, így ez az időszak az építkezésről is szól majd.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy pénteken és vasárnap, a felkészülési tornán lesz a csapat két következő mérkőzése. Előbb Izrael, majd Izland ellen játszik a magyar válogatott.