Meggyőző fölénnyel nyert utolsó bajnoki mérkőzésén a KTE-Piroska Szörp

2023. 05. 19., 21:06
Parádés első félidőt követően hullámzó második játékrészt produkált a kecskeméti férfi kézilabdacsapat, ám végül magabiztosan nyerte az Ajka elleni találkozót, így újabb nagyszerű győzelemmel búcsúztatta a 2022/2023-as versenyévet.

Horváth Andor szerezte a találkozó elsőgólját, amire a hazaiaktól Perczel még tudott válaszolni, ám ekkor volt utoljára egyenlő a mérkőzés állása (1-1), elsősorban Szakály és Horváth Andor góljaival egyre inkább ellépett ellenfelétől a Kecskemét. A házigazdák támadógépezete akadozott, az ötperces gólcsendek nem segítették az Ajka felzárkózását, ráadásul a büntetők értékesítésével is hadilábon állt a Veszprém vármegyei alakulat. Eközben a Kecskemét jelentős előnyt épített ki; Szeverényi és Horváth Bálint is szorgalmasan termelte a gólokat, kevés hiányzott ahhoz, hogy tízre hízzon a két csapat közötti különbség. A félidőben 11-20 állt az eredményjelzőn.

Hunyadi góljával tízgólos előnybe került a Kecskemét a második félidő elején, ám ezt követően hullámvölgybe kerültek a vendégek; ezúttal a KTE nem tudott betalálni négy percig, Csengeri gólja, majd Szeverényi duplája azonban átsegítette a gárdát a holtponton (16-24). Viszonylag sok hibával és fogyó lendülettel játszottak a vendégek, ami alkalmat adott az Ajkának, hogy közelebb zárkózzon ellenfeléhez; a félidő derekán csupán öt egység volt a két csapat között (19-24). Hunyadi vette vállára a KTE csapatát, és a vendégeknek az sem jött rosszul, hogy az ellenfél újabb öt percig érintetlenül hagyta a hírös városiak kapuját (20-27), ám a kecskemétiek nem dőlhettek hátra, az utolsó tíz percre nyílttá vált a találkozó. Végül megrázta magát a KTE-Piroska Szörp, mint ebben az esztendőben már oly’ sokszor, és ellentmondást nem tűrően megnyerte a szezon utolsó bajnoki mérkőzését.

Vasárnap az is kiderül, hányadik helyen zárja az évet Tóth Norbert fiatal csapata. A képlet egyszerű: ha a Pick Szeged U21-es csapata legyőzi a bajnok Egert, akkor jobb gólkülönbséggel a Pick a 10., a KTE a 11. helyen végez. Ha a Pick döntetlent játszik, vagy nem szerez pontot, akkor a KTE zár a 10. helyen.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): - A biztos bennmaradás tudatában érkeztünk Ajkára, így felszabadultan, feszültség és görcsösség nélkül kézilabdázhattunk. Hiányos szerkezetben léptünk pályára, sérülések, betegségek nehezítették a dolgunkat, de a mai mérkőzésen a fiúk bebizonyították, hogy ha összefognak, együtt szinte mindenre képesek. Így volt ez az első félidőben, ahol 20 gólt tudtunk lőni idegenben! A második játékrész nehezebb volt, de a hullámvölgyekből sikerült kiverekedni magunkat, és végül nagy különbséggel tudtunk nyerni. A fiúk ezzel a meccsel koronázták meg ezt a nagyon kemény, de végül nagyon sikeres szezont, joggal lehetnek büszkék magukra – és én is rettentő büszke vagyok rájuk! Amit elértünk ezzel az új, fiatal, teljesen átalakult csapattal, az rendkívüli. Nagyon boldog vagyok, hogy ennek részese lehettem, mindenkinek szívből gratulálok!

KK Ajka – KTE-Piroska Szörp 26 – 34 (11 – 20)

Férfi kézilabda NB I/B, 29. forduló

2023. május 19. péntek

Ajka, Városi Sportcentrum
Vezette: Paska, Vastag

A KTE-Piroska Szörp góllövői: Szakály 9 (2), Horváth A. 6 (1), Csengeri 1, Horváth B. 3, Szeverényi 7, Forgács 3, Lukács K. 1, Hunyadi 4.

Kiállítások: 6 p ill. 10 p

Hétméteresek: 5/2 ill. 3/3

Szerző: Jámbor Csaba