Meghosszabbítják a babaváró program visszafizetési határidejét

2024. 07. 10., 12:32
2026. július elsejéig meghosszabbítja a kormány a babaváró program visszafizetési határidejét a programban 2019. július 1. és 2021. július 1. között résztvevők számára. Ezt sajtótájékoztatón jelentette be a kulturális és innovációs miniszter, közölte az MTI.

Idén mintegy tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta miatt. A kormány ezért a határidőt 2026. július elsejéig meghosszabbítja - mondta a kulturális és innovációs miniszter tegnap Budapesten, írja az MTI. Hankó Balázs a sajtótájékoztatón közölte: múlt héten a családszervezetekkel folytatott megbeszélést követően döntöttek arról, hogy a babaváró programban 2019. július 1. és 2021. július 1. között résztvevők esetében a visszafizetési határidőt egységesen meghosszabbítják.

A 2019. július elsején indult babaváró program eddig 245 ezer családot segített, 211 ezer gyermek született többek között ennek a programnak is köszönhetően, mondta a tájékoztatón Hankó Balázs.

Kiemelte ugyanakkor, hogy az elmúlt évek "zaklatott idők voltak" - Covid-járvány, háború, "elhibázott szankciós politika" -, és a családszervezetekkel együtt úgy látták, hogy júliusban több mint ötszáz, idén tízezer család számára jelenthetne problémát a határidő lejárta, olvasható az MTI-n.