Megkezdődött a 2024-re szóló nyugdíjas parkoló bérletekhez szükséges regisztráció

2023. 11. 16., 13:03
Megkezdődött a regisztráció a 2024. évre szóló nyugdíjas bérletek megvásárlásához. A regisztráció személyesen a Kecskeméti Városrendészet ügyfélszolgálati irodájában van lehetőség.

Törlésre kerültek a 2023. évre szóló regisztrációk a 65 év feletti, kecskeméti lakosok tulajdonában lévő személygépkocsira kiváltható, nyugdíjas bérletek megvásárlásához. A regisztrációra személyesen vagy meghatalmazás útján van lehetőség a nyugdíjas bérlet vásárlására jogosult személy eredeti okmányainak bemutatásával az ügyfélszolgálati irodában, olvasható a városrendészet oldalán.

A nyugdíjas bérlet megvásárlásához szükséges regisztráció során be kell mutatni többek között a személygépkocsi forgalmi engedélyét, a gépjármű tulajdonosának személyi igazolványát, lakcímkártyáját, érvényes vezetői engedélyét, a folyósító hatóság eredeti határozatát, illetve a nyugellátási utalvány szelvényét vagy bankszámlakivonatot.

A jelenlegi éves nyugdíjas bérletek 2024. január 31-ig érvényesek. A féléves bérletek pedig január 15-ig érvényesek. A nyugdíjas bérlet magánparkolókban, mint a Domus parkolóban, vagy a Szabadidőközpont parkolójában történő díjmentes parkolásra nem jogosít.