Megkezdődött a lakossági és nyugdíjas parkolóbérletek regisztrációja

2022. 11. 29., 16:05
Megkezdődött a regisztráció a Kecskeméti Városrendészetnél a jövő évi parkolóbérletek igényléséhez. Fontos változás, hogy ezt csak személyesen, az ügyfélfogadási időben tehetjük meg. A kedvezményes nyugdíjas bérlet vásárlásához pedig új okmányokat is be kell mutatni.

A Kecskeméti Városrendészetnél elindult az a regisztráció, ami a következő évi lakossági és nyugdíjas parkolóbérletek kiváltásához szükséges. A korábbi regisztrációk adatai törlésre kerülnek, mivel a jogosultságokat évente ellenőrizni kell. Fontos, hogy a kedvezményes nyugdíjas bérletek igényléséhez a regisztráción felül új okmányokat is be kell mutatni.

- Ami a nyugdíjasokra vonatkozik, ott lényeges változások történtek. Előírtuk a személyes ügyintézést, melynek során különböző okiratokat szükséges bemutatni. Így a vezetői engedélyt, lakcímkártyát, személyi igazolványt, a forgalmi engedélyt, ezen túlmenően pedig a nyugdíjfolyosító által kiadott igazolást a nyugdíjról, a bankszámlát, illetőleg a nyugdíjas szelvényt - mondta dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezetője.

Ezek a dokumentumok alapján ellenőrzi majd le a Kecskeméti Városrendészet, hogy jogosult-e valaki a kedvezményes bérlet vásárlására.

- Lényeges, hogy azok a nyugdíjasok jogosultak a kedvezményes parkolóbérletre, egyéb feltételek megléte esetén, akik az együttfolyosítási nyugdíj összegének a 180%-át nem meghaladó nyugdíjjal rendelkeznek. Ez ma 195 ezer Ft, január 1-jétől pedig várhatóan 200-201 ezer Ft lesz - emlte ki az intézményvezető.

Az új parkolási rendelet második lépcsőjeként lép életbe az, hogy az egyes várakozási területeken a minimális díjak emelkedni fognak. A rendelet ezen része január 1-jétől lesz hatályos. A bérletekért azonban már december 10-étől a magasabb árat kell megfizetnünk. Az éves bérlettel rendelkezők január 31-ig parkolhatnak idei bérletükkel. Részletes információk megtalálhatóak a  Kecskeméti Városrendészet honlapján és közösségi oldalán.