Megkezdte a munkatársak felvételét a kecskeméti Mercedes-gyár

2022. 12. 10., 09:51
A Mercedes nyáron jelentette be, hogy 2025-ig 1 milliárd eurós, azaz mintegy 400 milliárd forintos beruházással bővíti kecskeméti gyárát. Új, magasabb kategóriájú, tisztán elektromos meghajtású modelleket gyártanak majd a megyeszékhelyen. Ennek megfelelően bővíteni kell a munkaerő-állományt is.

A Mercedes-Benz gyár jelentős számú új munkatárs felvételét kezdte meg Kecskeméten. Erre a folyamatban lévő gyárbővítés és a jövőbeli új, tisztán elektromos hajtású modellek gyártása miatt van szükség.

Nagyon büszkék és boldogok vagyunk, hogy bejelenthettük nyáron a meglévő gyárunknak a bővítését, valamint azt, hogy Kecskeméten a közeljövőben teljesen elektromos új modelleket fogunk majd gyártani. Természetesen ehhez jelentős számú új munkavállalóra van szükségünk, akiknek a toborzása már el is kezdődött
— mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.
 ”

Christian Wolff azt is ismertette, hogy gőzerővel folyik az építkezés. Hangsúlyozta: egy teljesen új időszak veszi kezdetét a gyár történetében, majd hozzátette, a toborzás jövőre még intenzívebbé válik majd.

Mindenféle pozícióba keresünk embereket, így például mérnököket, karbantartókat, logisztikusokat, HR-es kollégákat. Első körben tehát az úgynevezett fehérgalléros munkavállalókat vesszük fel. Utána természetesen nagyszámú, a termelésben dolgozó munkaerő toborzása is megindul, rájuk is nagy szükség van. Azt tudom javasolni, hogy akit érdekelnek a nálunk kínált munkalehetőségek, az rendszeresen látogassa a honlapunkat, ahol nap mint nap frissítjük az éppen kiírt, nyitott állásokat
— mondta az ügyvezető igazgató.

Mint ismeretes, a Mercedes a 2022 és 2026 közötti üzleti terve alapján 1 milliárd eurós, azaz mintegy 400 milliárd forintos beruházással bővíti kecskeméti gyárát 2025-ig. A tervek szerint 2024-től új, magasabb kategóriájú, tisztán elektromos meghajtású modelleket gyártanak majd a megyeszékhelyen. A beruházás keretében új összeszerelő és karosszériagyártó sor is épül.