14 csapat mérkőzött meg a második Mega-Sped Teremlabdarúgó Tornán

2023. 12. 30., 18:47
Második alkalommal rendezte meg szombaton a Kecskemét Városi Szabadidőport Szövetség és az IZOMLÁZ Szabadidősport Egyesület a Mega-Sped Teremlabdarúgó Tornát a Messzi István Sportcsarnokban.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 28 képet tartalmaz

A Kecskemét Városi Szabadidőport Szövetség, valamint az IZOMLÁZ Szabadidősport Egyesület, Mega-Sped Kupa néven szervezte meg második teremlabdarúgó-tornáját a Messzi István Sportcsarnokban. Hagyományteremtő céllal szervezték meg 2022-ben az első Mega-Sped Teremlabdarúgó Tornát, amelyet már akkor is óriási érdeklős követett. Az egész napos mérkőzés idén is izgalmasra sikeredett, a tavalyi 8 csapattal szemben, idén már 14 mérette meg focitudását.

Lovas Zoltán, a Mega-Sped Kupa főszervezője a helyszínen elárulta, a torna célja a sportolási lehetőség biztosítása a téli időszakban a város és térsége kispályás labdarúgó csapatai számára, valamint az egészséges életmód, a labdarúgás népszerűsítése.

A Covid időszak után úgy éreztük, valamivel ösztönöznünk kellene Kecskemét lakóit az egészséges életmódra, úgy hogy közelebb hozzuk egymáshoz őket a sport szeretetével. Idén 14 csapat mérkőzött meg itt, ami azt jelenti hogy egyre többen szeretnék magukat megmérettetni, és van erre igény. Az is elképzelhető, hogy a jövőben annyi csapat jelentkezik, hog két napos rendezvényt szervezünk - hangsúyozta Lovas Zoltán.

A Mega-Sped Kupa egyben egy lehetőség azoknak a focistáknak is, akik nem NB-III., NB-II., NB-I. vagy NB-I. osztályú felnőtt futsal játékosok, de mégis egy rangos kupajáték részesei szeretnének lenni.

A döntő meccs 18 órakor ért véget, majd a dobogós csapatokat és a különdíjakat Kispál Balázs, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át, aki megköszönte a játékosok egész napos kitartását, és méltatta versenyszellemüket, tehetségüket.

A harmadik-negyedik helyért az AS Kóma és a Bogépfa Team harcolt, végül az AS Kóma csapata állt a dobogó harmadik fokára. A döntőmeccset az UFC Kecskemét és a Kecsó FC vívta, majd végül 1-0-s győzelemmel az UFC Kecskemét nyerte a kupát.