Megszerezte első győzelmét a Kecskeméti NKSE a bajnokságban

KÖZLEMÉNY
2022. 11. 27., 13:53
Óriási küzdelemben, ám végig vezetve, megérdemelten nyert hazai pályán a Kecskeméti NKSE a Pénzügyőr ellen.

Remekül indult a mérkőzés a kecskemétiek számára; Iványi és Kollár találatával magukhoz ragadták a kezdeményezést, aztán Berkes-Kaiser duplájával, valamint Szatmári gyors góljával a 7. percben már 5-2-re vezettek. Molnár Noémi kiválóan őrizte a hazaiak hálóját, és annak ellenére, hogy a Pénzügyőr viszonylag könnyen jutott el a hazaiak hatosáig, jól kontrollálta a mérkőzést a KNKSE. A vendégek sok hibával játszottak, de a félidő derekán néhány távoli lövéssel megkezdték a felzárkózást, és a 16. percben csupán egy gól volt a Kecskemét előnye (10-9). Berkes-Kaiser és Jámbor-Herceg lendítette át a holtponton a hazaiakat, akik így őrizni tudták két-három gólos fórjukat. Mátrai Péter időkérése után újra a csapat rutinos játékosai tudtak eredményesek lenni, így a játékrész utolsó öt percére négygólos kecskeméti vezetéssel fordultak a csapatok (15-11). A Pénzügyőr hétperces gólcsendjét Háfra Luca törte meg, de – némi meglepetésre – a félidőben a KNKSE 17-13-ra vezetett.

Megrázta magát a szünetben a Pénzügyőr, és leszorította a hibák számát, ráadásul remekül kihasználták az emberelőnyös helyzetet, így a 37. percre egy góllal felzárkóztak (20-19). A KNKSE azonban roppant elszánt volt, és harcos játékkal, no meg Csorba, Iványi és Berkes-Kaiser góljaival ismét négygólos előnyt építettek ki (25-21). A Pénzügyőr trénere időkéréssel igyekezett megtörni a hazaiak lendületét, sikerrel, így a 47. percben a fővárosiak egy gólra faragták a különbséget (25-24). Izgalmas küzdelem zajlott a pályán, a Kecskemétnek rendre akadt egy játékosa, aki húzni tudta a csapatot, a finisben Szatmári emelkedett ki a mezőnyből. Az utolsó  percnek Nagy Enikő góljával és három egységnyi fórral indult neki a KNKSE, ebből egyet meg is tartott, így végül megérdemelten, 31-30-ra megnyerte a találkozót.

Mátrai Péter vezetőedző (KNKSE): - Gratulálok a csapatomnak! Nagyot küzdöttek a lányok, végig egy nagy hullámvasút volt a találkozó, amelynek végén mi kerültünk ki győztesen. Ezúttal volt tartása a csapatnak, megérdemelten nyertünk. Jövő héten a Kozármislenyhez utazunk, ami nehéz feladat lesz, hiszen az egyik legjobb játékerővel rendelkező csapat, de ha úgy, mint ma, kevés hibával játszunk és tudatosan, lendületesen kézilabdázunk, akkor nem lesz hiányérzetem.

Kecskeméti NKSE – Pénzügyőr SE 31 – 30 (17 – 13)
Női kézilabda NB I/B, 10. forduló
2022. november 27. vasárnap
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezette: Babidorics, Reszegi

A KNKSE góllövői: Jámbor-Herceg 8(3), Kollár 1, Berkes-Kaiser 10, Nagy E. 1, Csorba 1, Szatmári 6, Iványi 4.

A Pénzügyőr SE góllövői: Rubint 1, Háfra 2, Varga P. 1, Hudra 5, Pasqualetti 3, Ujházi 1, Tóth A. 1, Berta 4(2), Perák 3(2), Nagy L. 3, Pethő 3, Bagi 3.

Hétméteresek: 3/3 ill. 4/4.

Kiállítások: 10 perc ill. 8 perc