Megszólalt a bántalmazott félegyházi kocsmáros

2023. 01. 17., 18:49
Súlyosan megsérült az a kocsmatulajdonos, akit a Kiskunfélegyháza közelében található vendéglátóegységének ajtajában támadtak meg. A rabló többször megütötte, majd kiürítette a kasszát és a sértett zsebeit. A 61 éves férfi másfél órát feküdt ájultan a saját vérében, majd miután magához tért, segítséget kért. Az elkövetőt elfogták a rendőrök. A bántalmazott megszólalt a Kecskeméti Televíziónak.
A galéria 31 képet tartalmaz

„Szerencsém volt, hogy felébredtem, mert kihűlhettem volna ott a betonon, az aszfalton” - bevérzett szemekkel, feldagadt arccal, remegő hangon mesélt stábunknak a 61 éves Ferenc, akire szombaton támadtak rá kocsmája bejáratánál. Éppen zárta a Kiskunfélegyháza közelében található sörözőjét, amikor valaki hátulról leütötte. A férfi sokáig feküdt a saját vértócsájában.

Szombaton 19.45 körül záráshoz készülődtem, már vendég nem volt, és a külső ajtót be akartam csukni, amikor hátulról egy nagy ütést éreztem, majd még egyet-kettőt, és utána másfél óráig nem emlékszem semmire
— idézte fel a történteket Ferenc.

A rabló mintegy 170 ezer forintot vitt el a kasszából és a sértett zsebéből. Ferenc a közeli benzinkútra ment segítséget kérni, onnan hívták ki a rendőrséget, akik értesítették a mentőket is, hiszen Ferenc súlyosan megsérült. Eltört az arccsontja, vérömleny van az arcüregében és az orrában, bevérzett mind a két szeme, melyek körül szintén óriási véraláfutás és duzzanat látszódik, több foga kiesett, és sebes lett az arca.

Minimum két hét kell hozzá, hogy körülbelül hasonlóképpen nézzek ki, mint korábban. Többször kell még kontrollra jönnöm, és a véglegeset ezután tudják majd megállapítani
— mondta a sértett.

Az 55 éves elkövető Ferencnek nem volt vadidegen, ritkán, de megjelent italozni a kocsmában. A rendőrök hamar elfogták a bántalmazót.

Kollégáim az adatgyűjtés alapján gyorsan beazonosították a támadót. Az 55 éves férfit egy napon belül elfogták és őrizetbe vették. A kiskunfélegyházi rendőrök kezdeményezik a rablással gyanúsított helybéli letartóztatását
— közölte Dabis Krisztina, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A tulajdonos kiemelte, hogy ilyen még nem történt vele az elmúlt 40 év alatt, amióta ebben a szakmában dolgozik. Mivel megijedt a történtektől, biztonsági berendezést fog felszerelni a sörözőhöz - mondta.

Kapcsolódó cikk