Megtelt a Nagytemplom az anyák napi szentmisén

2023. 05. 08., 21:12
Iskolásokkal és szüleikkel telt meg a Nagytemplom hétfő délután. A kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola hagyományaihoz híven idén is szentmisével köszöntötte az édesanyákat.
Fotó: Varga Petra
A galéria 17 képet tartalmaz

Zsúfolásig megtelt a Nagytemplom a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola anyák napi szentmiséjén.

Ivanics Zoltán plébános prédikációjának legfőbb üzenete az volt, hogy az anyaság egy semmihez sem fogható feladat, amely hatalmas helytállást kíván. Csoda, amit ők tesznek a családért, a gyermekekért.

Papp Zsolt, a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola intézményvezetője elmondta: az intézményben hagyomány, hogy szentmise keretében is megünneplik az édesanyákat.

Azt gondolom, hogy jó anyának és jó gyereknek lenni egyaránt nagy kihívás, amihez az Isten kegyelme nagyon fontos. A szentmise nemcsak kegyelemkérés, hanem hálaadás is azért, hogy az ember családban élhet. Kölcsönös hálaadás ez mind a gyermekek, mind a szülők, édesanyák, nagymamák részéről
— fogalmazott Papp Zsolt.

A versekkel és énekekkel tűzdelt anyák napi szentmisén az általános iskola apraja-nagyja, szüleik, nagyszüleik és pedagógusok vettek részt, összesen mintegy 800-an.