Címke: Nagytemplom
Keresés
Dátum választó
Rendezés
277 találat
2024.05.08

Jön az Orgonák éjszakája Kecskeméten

Egy séta keretében három orgonakoncerten vehet részt bárki, aki Kecskeméten jár május 18-án. A különleges programsorozat úgy kerül megrendezésre, hogy egymás után mind a három koncerten részt lehessen venni, az egyik végeztével átsétálva a következő helyszínre. Mindegyik helyszínen más-más orgona szólal meg, más-más akusztikai viszonyok mellett. A részletekről beszélt a KTV Múzsa magazinjában Földi Jácint a Filhamónia Magyarország Kft. régióvezetője.
2024.04.24

MÚZSA (2024. április 23.) Orgonák Éjszakája, 2024. Romantikus szerenád összefoglaló

Egy séta keretében három orgonakoncerten vehet részt bárki, aki Kecskeméten jár május 18-án. A különleges programsorozat úgy kerül megrendezésre, hogy egymás után mind a három koncerten részt lehessen venni, az egyik végeztével átsétálva a következő helyszínre. Mindegyik helyszínen más-más orgona szólal meg, más-más akusztikai viszonyok mellett.
2024.01.30

Nagytemplom: jelenleg főként a tetőn dolgoznak, rézlemez borítást kap a templomhajó

Nagy a munka a kecskeméti Nagytemplom körül. A szakemberek jelenleg főként a tetőn dolgoznak, rézlemez borítást kap a templomhajó. A templom homlokzati állványait erősebbekre cserélik. A következő fázisban pedig a harangok és az óraszerkezet rendbetétele, valamint a toronytörzsön lévő erkélylemez cseréje szerepel – tájékoztatott Vörös Márta főegyházmegyei főépítész.
2024.01.06

2024 is szívet melengető orgonaesttel indult

A fiatal magyar orgonista-generáció ígéretes tagja, Túri-Nagy János szervezésében ismét egy emlékezetes hangversennyel gazdagodtak a kecskeméti zeneszeretők. A Nagytemplomban péntek este megtartott koncerten ismert, népszerű dallamok csendültek fel.
2023.12.24

Karácsonyi varázslat a Nagytemplomban

Ismét lélekemelő élményben volt részük azon szerencséseknek, akik a Miraculum-Aurin kóruscsalád hagyományos advent végi koncertjeire jegyet váltottak. A „Varázslatos Karácsony” címmel meghirdetett hangversenyekre már napokkal korábban elfogytak a belépők, bár a hatalmas érdeklődés miatt a Durányik László vezette énekkarok évek óta kétszer is előadják műsorukat. A zsúfolásig megtelt Nagytemplomban szombat délután és kora este igazi varázslat történt, a zeneszeretők a muzsika szívet-lelket felmelegítő, legbensőnket is átformáló erejét tapasztalhatták meg.
2023.11.28

Radics Sándor cimbalomművész újra adventi koncerttel készül

December 10-én, vasárnap 16 órakor jótékonysági adventi koncertet tart a Nagytemplomban Radics Sándor cimbalomművész és zenekara, valamint az általa meghívott neves előadók. Az idei bevételt a Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjának ajánlja fel. A nemes kezdeményezésről kérdeztük Radics Sándort a KTV Kiemelő magazinjának kedd esti adásában.
2023.11.09

Rézlemez borítást kap a Nagytemplom teteje

Újabb szakaszába lépett a kecskeméti Nagytemplom felújítása. A következő ütemben a tetőszerkezetet újítják fel, és hamarosan befejeződnek az épület homlokzatának munkálatai. A templom külső rekonstrukciója 300 millió forintos támogatásból folytatódik.
2023.10.04

Magyarország Mária országa konferencia

Holnap, azaz október 5-én rendezi meg Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány városunkban a Magyarország Mária országa című emlékkonferenciát a Városháza dísztermében. A rendezvény fővédnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke, védnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Nyeste Pál, plébános, piarista paptanár.
2023.08.16

Szentmisével, zenés áhítattal és jótékonysági sütiosztással ünnepelték Nagyboldogasszonyt

Megtartotta hagyományos ünnepi szentmiséjét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportja Nagyboldogasszony napján, augusztus 15-én este. A Nagytemplomban először egy zenés áhítattal készültek a hívek számára, ezt követte az ünnepi szentmise, majd adománygyűjtéssel egybekötött süteményosztással kedveskedtek a híveknek.