Felújították a Nyíri úton a Hami Csemege előtti parkolót

2023. 11. 16., 14:58
Felújították a Nyíri úton a Hami Csemege előtt található parkolót. A megállóhelyek felülete a hosszú évek alatt elöregedett, veszélyessé vált. A mai nappal új aszfaltréteget kapott a terület, így újra biztonságosan parkolhatnak az autósok.
Fotó: Borbély Tamás
A galéria 11 képet tartalmaz

Csütörtökön egész nap dolgoztak a szakemberek a Nyíri úton, a Hami Csemege előtti parkoló területén. A parkoló felülete már elöregedett, tönkrement ezért szükségessé vált a felújítása. A környék lakói, a parkoló használói jelezték a városrész önkormányzati képviselője felé, hogy a burkolat több helyen felbomlott, a kövek, kavicsok veszélyesek az autók számára. A tavalyi évben már elkezdődött a parkoló rendbetétele, most a hiányzó közel 500 négyzetméterújult meg.

- Fontos, hogy az ilyen jellegű, útkarbantartási, parkoló karbantartási munkákat minél hamarabb meg tudjuk csinálni. Nagyon örülök annak, hogy a parkoló teljes felülete új burkolatot kapott. Szeretném megköszönni Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek és a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft-nek, hogy támogatta a kezdeményezésemet és teljesen megújult várakozó helyek fogadják majd az itt élőket
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Nemcsik Mátyás, önkormányzati képviselő.

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. szakemberei a felülettisztítási és marási munkálatokat követően több mint 70 tonna aszfaltot dolgoztak el, így új aszfaltréteget kapott a parkoló, amely több évtizedre megoldja a korábbi gondokat.

Péntek délelőtt még utómunkálatok zajlanak

November 17-én (pénteken) délelőtt még tartanak az utómunkálatok (pl. a környezet rendezése, a hulladéktároló visszahelyezése, stb.), amelyek befejezéséig lezárva tartják a parkolót. A lezárás ideje alatt a Kecskeméti Városrendészet a jelzett helyre megváltott parkolóbérleteket a környező utcákban lévő egyéb parkolóhelyeken is elfogadja.