Megyékből vármegyék – már kint vannak az új táblák

2022. 12. 30., 16:38
Már megye szerte kikerültek az új Bács-Kiskun Vármegye jelzőtáblák. A cseréket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi el. Mint ismert, az országgyűlés július 19-én fogadta el az alaptörvény tizenegyedik módosítását, amely 2023. január 1-jétől a megyéket vármegyékre, a kormánymegbízottakat pedig főispánokra kereszteli át.
Fotó: Harkai György
A galéria 13 képet tartalmaz

Kecskemét környékén már a 441-es számú főúton Katonatelep és Nagykőrös között, a 44-es főúton Tiszaug térségében, illetve az 5-ös főút két végén, vagyis Felsőlajos és Pusztaszer magasságában és a 451. sz. főúton Gátér után találkozhatnak az autósok az új jelzőtáblákkal. Emellett a megye más főútjain és számos alsóbbrendű útnál is megjelentek a vármegyét hirdető feliratok.

Az országos, több mint 31 ezer kilométernyi közúthálózatot érintően összesen 714 darab megyehatár jelzőtábla üzemeltetési feladatait látja el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az útfenntartó Kommunikációs osztályának közlése szerint törekszenek arra, hogy a lehető leghatékonyabban végezzék el ezeken a megyetáblákon a szükséges beavatkozásokat.

Egy országos ütemterv alapján, megyéről-megyére cserélik a táblákat a gyártók kapacitásának és szállítási lehetőségeinek figyelembevételével. Bács-Kiskun megyében a kiskunhalasi mérnökség végzett elsőként a táblák cseréjével, vagyis a Csongrád-Csanád megyével határos szakaszon kerültek ki először ilyen táblák.