Mesebeli zeppelin landolt Kecskemét főterén

2023. 06. 16., 16:23
Egy különleges zeppelin varázsolt el kicsiket és nagyokat pénteken délután Kecskemét főterén. A spanyol Baldufa Teatre ZEPPELIN című utcaszínházi előadását az utolsó tanítási napon, a 10. Színházi Olimpia keretében láthatta a közönség a Ciróka Bábszínház szervezésében. Mintegy ezren gyűltek össze, hogy megnézzék a léghajós kalandokat.
A galéria 44 képet tartalmaz

Lélegzetelállító utcaszínházi produkción vehettek részt a vakáció kezdetét ünneplő diákok és a járókelők, a Tanévzáró Fesztivál eredményhirdetését követően. Egy zeppelin érkezett Kecskemét főterére. Az 1996-ban megalakult spanyol társulat, a La Baldufa Teatre látványos és színvonalas produkcióival számos nemzetközi fesztiválon megfordult már, most a kecskemétieket is elvarázsolta a vidám társaság.

Előadásukban a bátor pilóta és társai zeppelinjükkel a 20. század eleji légi közlekedés úttörőinek mesés korába repítettek minket a 10. Színházi Olimpián. Szemünk láttára szálltak be a világ első repülőjébe! Sem viharok, sem üzemzavarok nem rettentették el a szereplőket, akik a közönség segítségével minden akadályt legyőztek. A ZEPPELIN című produkció egy meglepetésekkel teli kalandos utazásra hívta a mintegy ezer nézőt, amely során végigkísérhettük a három álmodozó mókás kalandjait.

Az előadás nem csak a szemeket, hanem a lábakat is megmozgatta, hisz a spanyol művészek légi járművükkel a közönségét bevonva körbeutazták Kecskemét főterét. Közben történt némi galiba, elromlott a zeppelin, elájult a pilóta, leeresztett a léghajó, de szerencsére mindig akadt a közönség közül, aki kisegítette a csapatot a bajból.