Meszhi góljával vertük a Békéscsabát

KÖZLEMÉNY
2023. 07. 15., 16:41
Szombaton az NB III-as Békéscsaba elleni, 2x60 perces felkészülési mérkőzéssel zárult a KTE számára a nyári munka negyedik hete. A találkozót Mihajlo Meszhi góljával nyerte a Kecskemét.

Szabó István együttese jól kezdett, már a 10. percben adódott is egy lehetőség, Leoni beadását azonban Májer fölé bólintotta futtából. Két perccel később már Pálinkás tesztelte Póser képességeit a kapuban, a vendég hálóőr a kapufára ütötte életerős löketét. Az első negyedóra végén egy kifejelt labdát Kovács tűzött rá kapásból jó 22 méterről, nem sokkal szállt ez el a kapu fölött. A folytatásban is megmaradt a hazai mezőnyfölény, de a Békéscsaba szervezetten védekezett, emellett a kapu előtti játékban több pontatlanság is jellemezte a kecskeméti játékot. A 45. percben Nikitscher lépett be jól üres területre, lőhetett is, de bele tudott vetődni egy védő. Az 51. percben szép játék végén Szuhodovszki a tizenhatos vonaláról próbálkozhatott, kísérlete a léc fölé ment. A 60. percben megtört a jég, Nikitscher jobbról érkező, kitűnő beadását Meszhi kapásból a léc alá vágta (1-0). 

Szünetben teljes sort cserélt szokásához híven Szabó István. Már az első pillanatokban adódott kecskeméti helyzet, Nagy lövése azonban fölé ment. A folytatásban Vágó fejelhetett, de ő sem talált kaput, ahogy Györgye sem 18 méterről. Az első húsz perc Katona helyzetével zárult, akit Bodor szolgált ki, éles szögből leadott lövését azonban hárította a kapus. A 95. percben szép akciót vezettünk a jobb oldalon, a beadás után Vágónak készítették le a labdát lövésre, aki 16 méterről fölé lőtt. Az első vendég helyzet a 100. percben alakult ki, Váradi került Kersákkal szembe, aki jól olvasta a játékot és hárított. A hajrában Mihály előtt is adódott egy ígéretes lehetőség, 20 méterről azonban a bal felső mellé bombázott. Az utolsó pillanatokban Vágó még egy életerős átlövéssel kínálta meg Krnács kapust, de a hálóőr kitolta a labdát a bal felsőből. Újabb gól végül már nem született, maradt az 1-0-os KTE győzelem.

A felkészülési időszakot július 21-én (pénteken) az Ajka és a Hódmezővásárhely elleni zárt kapus mérkőzésekkel zárjuk le.

Kecskeméti TE – Békéscsaba 1-0 (1-0)

KTE (1. félidő): Fadgyas - Májer, Iyinbor, Belényesi, Szalai, Leoni – Meszhi, Szuhodovszki, Nikitscher, Kovács K. – Pálinkás.

KTE (2. félidő): Kersák - Nagy O., Szűcs K., Szabó A., Grünvald, Katona L. – Vágó, Artner, Györgye, Bodor – Szendrei.

Gól: Meszhi

Szerző: KTE/kecskemetite.hu