Miért őrült meg a divatvilág a bézs és barna csizmáktól?

2023. 12. 19., 08:00
Nem ritka eset, hogy a trend világába becsap a bomba – természetesen kizárólag jó értelemben. Valahogy így történt ez most is, amikor a bézs, valamint a barna csizmák úgy toppantak be a divatosság porondjára, mintha még sohasem jártak volna ott. Pedig jártak, és mégis, a fogadtatásuk több mint kicsattanó.
Mi a siker titka?

Vélhetően pont az egyszerűségben keresendő a válasz. A bézs csizma önmagában szép, úgy, ahogy van. Nem kell hozzá tulajdonképpen semmi, egymagában képes megtestesíteni azt az esztétikumot, ami elvárható tőle. Nem sablonos, megszokott szín, kicsit sem unalmas, és nem rímel arra, hogy a tél csak a szürkeségről szólhat. Úgyhogy ilyen értelemben mindenképpen ellene mond az előítéleteknek. A CCC széles választékában mindennek tetejében nem pusztán egyetlen bézs árnyalattal találkozni, hanem többel is, amik tovább színesítik a képet. Eleve ennek hála a megjelenés egésze sokféleképpen alakítható. Általában a stílustanácsadók azt javasolják, hogy a csizma, valamint a nadrág, szoknya, ruha azonos színben pompázzanak, mert így a látvány egysége nem törik meg. Ez igaz, viszont így könnyű beleesni az unottság csapdájába, különösen hosszabb távon. Ellenben, ha az árnyalati skála sokszínű, azaz van mihez nyúlni, van olyan színfajta, ami bézsnek bézs, de mégsem egyetlen megegyező árnyalat, akkor a vonzó, stílusos és megunhatatlan fellépés nem lehet sem kétséges, sem kérdéses. Ennél többre pedig nem is vágyhat valaki, aki a divat szerelmese!

Mi újság a barna háza táján?

A barna csizma is hasonlóan felhívta magára a figyelmet. Ám a helyzete némileg eltér a fentebb ecseteltől, mivel a barna sohasem kényszerült parkolópályára, mindig is a trendi színkomponensek közé tartozott. Az más kérdés, hogy felkapottságának mértéke nem volt sohasem állandó, folyton változott. Jelenleg újfent a legkedveltebb árnyalatok között tündököl.

Mivel évek óta, ám idén hangsúlyosan a sokszínűség időszakát éljük, ezért talán nem meglepő, hogy árnyalatok tekintetében is bőven akadnak variációk. Aki eddig a télhez a sötét színeket társította, jobb, ha az újdonságok felé nyit, mert azokból akad bőven, és elnézve a divatguruk jóslatait, ez még pusztán a kezdet, bár meg kell hagyni, nagyon is vonzó kezdet.

Hogy mutat együtt a bézs és a barna?

A végére hagytuk a legjobb hírt! Sokan azt gondolják, hogy választaniuk kell e két árnyalat közül. Nyilván egyszerre csak egy pár jöhet számításba, de ki mondja azt, hogy akár egy napon belül is nem váltogathatóak a sorban álló modellek? Senki! Jöhet a próbálás a CCC üzleteiben, vagy a közvetlen rendelés a CCC online felületén, mert nem kell kompromisszumos döntéseket hozni. Akinek tetszik a bézs, egyúttal a barna, akik szívesen élnének mindkét árnyalat előnyeivel, és akik nehezen jutnak elhatározásra, miszerint melyik a szebb, melyik illik jobban hozzájuk, akkor itt a lehetőség az összes színes álom megvalósítására. A lényeg, hogy a csizma így is, úgy is ideális választás, és mindezt csupán tetézik a vonzó színek, mint amilyen a bézs és a barna.

Jó tanács a végére: ha már a trend útjai ennyire kifürkészhetőek, akkor érdemes a kiegészítőket is ezekhez az árnyalatokhoz igazítani a minél komplexebb hatás érdekében.

(x)