Mikuláskuckó nyílt a Cirókában

2023. 11. 27., 17:58
Ebben az évben is különleges vendége van a Ciróka Bábszínháznak. Ismét beköltözött a teátrum falai közé a Mikulás, de csak addig, amíg be nem fejeződik az otthona felújítása. Addig pedig bárki meglesheti, hogyan néz ki a Mikuláskuckó.

Valószínűleg nincs másik olyan elhúzódó energetikai korszerűsítés, aminek annyira örülnének a kecskemétiek, mint a Mikulás lappföldi otthonának tatarozása. A gyermekek barátja pedig időben jelezte a Ciróka Bábszínháznak, hogy a rendelkezésére álló sok-sok ideiglenes szálláslehetőség közül idén is a teátrumot választja. A lakhelyet teljesen a télapó írásban megküldött igényeinek megfelelően alakították ki.

A nagyszakállú azt is megengedte, hogy az érdeklődők itt tartózkodása alatt, vagyis a mai naptól egészen december 20-ig megnézhetik kuckóját. Minderre csak napközben van lehetőség, amíg ügyes-bajos dolgait intézi a hírös városban.

- Tegnap-tegnap előtt beköltözött ide, elfoglalta a helyét és a mai napon már elment a szaloncukor-szállítmányért, úgyhogy egésznap távol volt és már több csoport is érkezett megnézni a kuckóját. Egyébként szerencsére minden rendben volt, nem nyúltak semmihez a gyerekek, úgyhogy mi sem kapunk ki a Mikulástól
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház igazgatója.

Köztudott, hogy a Mikulás lappföldi házát minden év november-decemberében tatarozzák, de azt már kevesebben tudják, hogy a cirókások a Mikulás étkeztetését is szívükön viselik. Kell is a jóság, hiszen nincs is rosszabb annál, mintha a Ciróka társulati tagjaként kerül föl valaki a rosszak listájára.

- Mi is azon vagyunk, hogy ezek a látogatások a lehető legzökkenőmentesebben történjenek, de az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve sajnos elég gyakran előfordul, hogy valami hiba kerül a gépezetbe, de szerencsére a gyerekek segítségével mindig meg tudjuk oldani. Bízom benne, hogy nem lesz hiba, de ha mégis, akkor azt megoldjuk a gyerekekkel
— mondta Kiszely Ágnes.

A megtekintések alkalmával tehát akár arra is fény derülhet, hogy mi rejtőzik a titokzatos lepel alatt. Délelőtt és délután az óvodás és iskolás csoportokat várják a bábszínházban, december 5-én és 6-án valamint a hétvégéken pedig már a családok is bekukkanthatnak az izgalmas lakhelyre. A kuckólátogatás maximum 20 fős csoportokban lehetséges, ezért érdemes előzetes jegyfoglalásról gondoskodni. A nyitvatartás pontos időpontjai a Ciróka honlapján találhatóak meg.