Modern inkubátort kapott a kecskeméti gyermekintenzív - édesanyjuk hangját is hallhatják benne a kisbabák

2024. 03. 26., 10:14
Nagy tudású, intenzív ellátást biztosító, több funkciós inkubátorral gazdagodott a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztálya a Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány támogatásának köszönhetően. A több mint 4 millió forintos életmentő eszközt a kórház és a civil szervezet közösen vásárolta meg.

– Ez egy magas tudású, újszülöttek és csecsemők ellátására alkalmas intenzív inkubátor, melynek számos kényelmi funkciója is van. Apróságnak tűnik a fő célja mellett, de például ez a típus pedállal felszerelt, lábbal nyitható, így mindkét kezünk szabad marad. Tudjuk a magasságát is változtatni, illetve hősugárzó és zajvédelem is van benne – mutatta be az új eszközt dr. med.habil. Tálosi Gyula PhD. a kecskeméti kórház gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

A gyermekintenzív ellátásnak sok szempontból a csecsemőkor az egyik legkritikusabb időszaka, számos fertőzés előfordul ebben a korban. A gép monitorrendszere mutatja a hőmérsékletet, szabályozhatjuk benne a páratartalmat, és az oxigénterápiát. Matraca forgatható, a baba azzal együtt könnyen pozícionálható - részletezte az adomány előnyeit a főorvos.

Kényelmi funkció ugyan, de ez a modern eszköz le tud játszani MP3-at is, mely alkalmas lehet arra, hogy felvegyék az édesanya hangját és lejátsszák neki.

Bárdi-Nyilas Marianna, a Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány kuratóriumának elnöke az átadáskor elmondta, hogy az adományozásokat minden esetben egyeztetés előzi meg, felmérik az osztály igényeit, átbeszélik a lehetőségeket. Az életmentő eszközön kívül érkezett több, mint százötvenezer forint értékben inhalációs gyógyszerek bejuttatásához szükséges segédeszköz, de bővült a játszószoba kínálata is: babakocsi, labda és a kézműves foglalkozásokhoz szükséges kellékek, alapanyagok is érkeztek.

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Facebook oldala