Nagy sikere volt az Európai mozi éjszakának

2022. 12. 07., 14:26
Különleges eseménnyel várta rajongóit az Otthon mozi kedd este. Az európai filmeket ünneplő eseménysorozat zárásaként ajándék vetítéssel, filmes szakértővel, zenével és finom borokkal kedveskedett a résztvevőknek a térség legszebb art mozija, a Hírös Agóra nagytermében.
A galéria 42 képet tartalmaz

Az idén 85 éves Otthon mozi sok filmvetítésen, közönségtalálkozón és közösségi programon van túl, és az év folyamán több európai eseménybe is bekapcsolódott. Ilyenek voltak az Európai Art Mozi Nap és az Európai Film Hónapja, melyben Magyarországot egyedül Kecskemét, és a kecskeméti Otthon mozi képviselte. Plakátkiállításközönségtalálkozók várták a nézőket a filmhónap alatt, melynek záróprogramjára kedd este került sor. A filmszínház ingyenes premier előtti ajándékvetítéssel és fogadással hálálta meg nézőinek, partnereinek az egész éves sikeres együttműködést.

A Mások gyerekei című francia film előtt Csenkiné Túri Edit mozivezető köszöntötte a nézőket, majd az est vendégelőadója, Csákvári Géza újságíró következett. A filmkritikus, az Európai Filmakadémia tagja beszélt az európai filmek értékéről és értékeléséről, mesélt tapasztalatairól és a fesztiválos magyar filmekről, és ráhangolta a vendégeket a vetítésre. A film után a közel 150 néző fogadáson vett részt, ahol Borda Balázs (DJ Twob) pörgette a lemezeket, miközben finom falatok és még finomabb borok kísérték a kötetlen beszélgetést. A sikeres programsorozat bebizonyította, hogy az Otthon mozinak helye van az Európai Mozihálózatban, és méltó partnere az Európai Filmakadémiának.