Címke: otthon mozi
Keresés
Dátum választó
Rendezés
54 találat
2024.01.16

Kecskeméti programok a magyar kultúra napja alkalmából

Számos programmal ünnepli a hírös város a magyar kultúra napját. A könyvtárban Bősze Ádám, az Otthon moziban Saly Noémi tart előadást, a Kodály Iskolában hangversennyel, a stúdiószínházban versszínházi előadással, a Bozsó Gyűjteményben tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket.
2023.11.10

A romániai forradalom testközelből: Kecskemétre is jön a Libertate'89 –Nagyszeben

Az 1989-es romániai forradalom légkörét teszi átélhetővé, szinte tapinthatóvá a Libertate '89 – Nagyszeben című film, mely hamarosan Kecskemétre is megérkezik. A román-magyar koprodukcióban készült alkotás a romániai forradalom egy kevéssé ismert helyínén, a dél-erdélyi Nagyszebenben játszódik, az itteni kusza, olykor abszurdba hajló eseményeken keresztül mutatja be '89 decemberének fegyveres konfliktusait, emberi drámáit és morális dilemmáit.
2023.11.08

November 9-től mozikban a Mesterjátszma, Kecskeméten is lesz közönségtalálkozó

November 9-től Hajduk Károly, Mácsai Pál, Váradi Gergely, Péterfy Bori és Varga-Járó Sára főszereplésével kerül a hazai mozikba Tóth Barnabás új filmje, a Mesterjátszma. Az alkotók országszerte mesélnek a film kulisszatitkairól – Budapest és több vidéki nagyváros mellett Kecskeméten is közönségtalálkozóval várják a váratlan fordulatokkal teli mozifilm nézőit. Az Otthon Moziban november 14-én Tóth Barnabás és Varga-Járó Sára lesznek a vendégek.
2023.10.09

Magyarázat mindenre: teltház az Otthon moziban

Minden jegy elkelt, még pótszékek is kerültek a nézőtérre, annyian voltak kíváncsiak Reisz Gábor új filmjére. Hogy mi okozta ezt a nagy érdeklődést? Egy kiváló alkotás (2023-as Velencei Nemzetközi Filmfesztivál, legjobb film) egy remek rendező, egy lelkes és odaadó csapattal magyarázat lehet mindenre. És az, hogy eljött az Otthon moziba a rendező is, aki válaszolt mindenre.
2023.09.25

Az Éger és a Starter nyerte el a MetroPOLICE Filmfesztivál fődíját

Szeptember 21. és 24. között zajlott a MetroPOLICE Filmfesztivál a Hírös Agóra Otthon moziban, melynek díjátadóját vasárnap este tartották a filmszínházban. A háromtagú zsűri (Kriskó János, televíziós szerkesztő, Ulrich Gábor, Balázs Béla-díjas animációs filmrendező és Dezső András, író, újságíró) döntése alapján a legjobb nagyjátékfilm Nagy Borús Levente Éger című filmje, a legjobb rövidfilm pedig Dóczé Péter Starter című alkotása lett.
2023.09.22

Elindult a MetroPOLICE Filmfesztivál

Hazai filmpremierrel és közönségtalálkozóval kezdődött a MetroPOLICE Filmfesztivál tegnap este az Otthon moziban. A négynapos fesztiválra tíznél is több izgalmas és friss versenyfilm érkezett. A nyitónap vendége Nagy Borús Levente rendező, forgatókönyvíró és Szilágyi Csenge, a film egyik főszereplője voltak, akik az előadás végén hosszan beszélgettek a vendégekkel.
2023.09.20

Hazai premierfilmmel indul csütörtökön a MetroPOLICE Filmfesztivál

Igazi csemegével, egy országos premierrel és közönségtalálkozóval nyit a Hírös Agóra Otthon mozi első filmfesztiválja. Az Éger című magyar bűnügyi filmet a kecskeméti közönség már szeptember 21-én láthatja. Ám nem ez lesz az egyetlen izgalmas versenyfilm a fesztivál 4 napja alatt. Mint ahogy kísérőprogramokból is igen színes kínálat ígérkezik.
2023.08.31

Szeptember 7-ig lehet nevezni a MetroPOLICE Filmfesztiválra

MetroPOLICE néven egyedülálló bűnügyi filmfesztivált szervez a kecskeméti Hírös Agóra Otthon mozi szeptember 21-24-én. Nevezni magyar vagy magyar koprodukcióban készült alkotásokkal lehet, nagyjátékfilm és kisjátékfilm kategóriában szeptember 7-ig. A filmfesztivállal kapcsolatban Csenkiné Túri Edit, az Otthon mozi vezetője adott interjút a Kecskeméti Televíziónak.
2023.08.16

MetroPolice Filmfesztivál az Otthon moziban

A Hírös Agóra Otthon mozi idén először nevezéses fesztiválként rendezi meg egyik legkedveltebb programját. Ebben az évben már MetroPolice Filmfesztiválra várják a bűnügyi filmek szerelmeseit. A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével megvalósuló eseményen háromtagú szakmai zsűri bírálja el a nevezett filmalkotásokat. A vetítések mellett a családok számára is számos kísérőprogrammal készülnek a szervezők.
Horváth Zsófi (b) és Horváth Léna (j)
2023.06.19

Álljon meg a menet, de csak egy pillanatra! – Kiállítás az Otthon moziban

Egy fiatal testvérpár, Horváth Zsófi és Léna különleges kiállításának adott teret az Otthon mozi. A lépcső melletti plakáttartók és az előtér a két fiatal alkotó munkáival teltek meg néhány hétre. Hogy milyen az, amikor a mozgókép otthonában megmerevedik a pillanat? Rendkívül izgalmas. A kiállított festmények, grafikák, metszetek és kisplasztikák csak a felületes néző számára mozdulatlanok. Aki elidőzött előttük, annak, bizony, igen mozgalmas élményben volt része.
2023.03.19

Egy kecskeméti srác lett a második a Nagy Magyar Filmteszten

Egy kecskeméti fiatal lett a második helyezett a 6. Nagy Magyar Filmteszt című vetélkedőn. Csenki Csongor most másodéves a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen média disegner szakon, rendezőnek készül. Sikerét azonban leginkább annak köszönheti, hogy a filmtörténet legjobb filmjein nőhetett fel. Édesanyja ugyanis az Otthon mozi vezetője, gimis éveiben ő is ott dolgozott mozigépészként. Többek között erről is mesélt nekünk.