Címke: koncert
Keresés
Dátum választó
Rendezés
467 találat
2024.02.19

Májusban újra CityRocks Kecskeméten, ezúttal fesztivállá bővülve

Ismét lesz CityRocks idén Kecskeméten. Míg 2019-ben egy óriás flashmob keretében zenélt Közép-Európa legnagyobb rockzenekara, addig most egy háromnapos fesztiválon tombolhatunk, melynek része lesz természetesen a 12 dalból álló közös fellépés is. Május 16. és 18. között vendég lesz a Tankcsapda, a Fish!, a Depresszió és a Mobilmánia Vikidál Gyulával. Egy mozgó kamiont is bevetnek a szervezők, amelyen mintegy hatvanan zenélnek majd, és Kecskemét ikonikus helyszínein megállva mini koncertet adnak.
2024.02.09

Fergeteges koncert a megálmodott vibrafonért

Csaknem napra pontosan egy évvel a tavalyi, karneváli hangulatú jótékonysági hangverseny után csütörtök este ismét fergeteges ütőhangszeres koncertet rendeztek a Kodály Iskolában. Az intézmény ütőtanára, Palotás Gábor szervezésében ifjak és örökifjak, kezdő és már rutinos ütősök, fúvós, húros és billentyűs hangszereken játszó művészek és növendékek – összesen 25-en – ismét varázslatos estében részesítették az intézmény Nemesszeghy Márta-termében szép számban megjelent érdeklődőket. Céljuk a korábban indított adománygyűjtés folytatása volt, amelynek révén egy több ezer euróba kerülő vibrafont szeretnének beszerezni az ütős tanszék számára.
2024.02.08

In memoriam Rolla János - A Kossuth-díjas hegedűművészre emlékező koncertet rendeztek a Zeneakadémián

A nemrég elhunyt kiváló hegedűművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója és korábbi tanszékvezetője, a Liszt Ferenc Kamarazenekar alapítója és koncertmestere, Rolla János emlékére hangversenyt rendeztek szerda este. A Zeneakadémia Nagytermében többek között a Kecskeméten született, zenei tanulmányait a hírös városban kezdő Liszt Ferenc-, Artisjus- és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs és a jelenleg a Zeneakadémia cselló szakán tanuló volt kodályos diák, Kis Sebestyén is színpadra lépett.
2024.02.05

Kecskemétiek muzsikáltak a FUGÁ-ban

Pusker Imre, a Kodály Iskola tanára és kamarapartnerei barokk estjét rendezték meg a hétvégén a Budapesti Építészeti Központban, a FUGÁ-ban. A szombat esti hangversenyen – melyen Johann Sebastian Bach és Antonio Vivaldi művei csendültek fel – a Kecskeméti Kodály Zoltán Szakgimnázium vonósai is közreműködtek.
2024.02.01

Komolyzenei programajánló – 2024. február

Ütőhangszeres jótékonysági est a Kodály Iskolában, farsangi kakaókoncert az M. Bodon Pál Zeneiskolában, kulturális gálaműsor a Hírös Agórában, a MEDrigál Kórus jubileumi hangversenye az evangélikus templomban – többek között ezek a programok várják a zeneszeretőket a következő napokban, hetekben.
2024.01.08

Sebő Ferenc volt a Csipkefa táncház vendége

A hazai népzenei élet egyik ikonikus alakja, a táncházmozgalom születésénél ott bábáskodó Sebő Ferenc volt a Csipkefa táncház vendége január 5-én, pénteken este. A Kápolna utcai Cliché megtelt, talán soha nem voltak még itt ennyien táncházas eseményen. A gyerekektől, diákoktól a fiatal felnőttekig, majd a középkorosztályon át egészen a nagyszülőkig terjedő közönség először egy előadást hallhatott Sebőtől a táncházmozgalom kezdeteiről, majd egy zenésztársaival adott minikoncert következett, hogy aztán hajnalig tartó táncházba torkolljon az este.
2024.01.06

2024 is szívet melengető orgonaesttel indult

A fiatal magyar orgonista-generáció ígéretes tagja, Túri-Nagy János szervezésében ismét egy emlékezetes hangversennyel gazdagodtak a kecskeméti zeneszeretők. A Nagytemplomban péntek este megtartott koncerten ismert, népszerű dallamok csendültek fel.
2023.12.30

Komolyzenei programajánló – 2024. január

A komolyzenei programokban rendkívül gazdag adventi időszakhoz hasonlóan mozgalmasan indul az új esztendő. 2024 első napjaiban két hagyományos hangversenyt is rendeznek: január 1-jén a kecskeméti szimfonikusok újévi koncertjét a Hírös Agórában, január 5-én, pénteken este pedig Túri-Nagy János orgonaestjét a Nagytemplomban tartják meg.
2023.12.24

Karácsonyi varázslat a Nagytemplomban

Ismét lélekemelő élményben volt részük azon szerencséseknek, akik a Miraculum-Aurin kóruscsalád hagyományos advent végi koncertjeire jegyet váltottak. A „Varázslatos Karácsony” címmel meghirdetett hangversenyekre már napokkal korábban elfogytak a belépők, bár a hatalmas érdeklődés miatt a Durányik László vezette énekkarok évek óta kétszer is előadják műsorukat. A zsúfolásig megtelt Nagytemplomban szombat délután és kora este igazi varázslat történt, a zeneszeretők a muzsika szívet-lelket felmelegítő, legbensőnket is átformáló erejét tapasztalhatták meg.