Nem engedték be az élettársához, ezért berúgta a kaput

KÖZLEMÉNY
2023. 04. 17., 08:39
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki az élettársával való összeveszése után ittasan felkereste a nőt a testvére otthonában és mivel nem engedték be, előbb egy fakaróval a nagykaput ütlegelte, majd a bejárati ajtót berúgta.

A vádirat szerint a jászszentlászlói férfi – az ügy vádlottja – és élettársa – az ügy sértettje – 2022. május 20. napján lakóhelyükön összevesztek. Emiatt a férfi italozni indult, de elindulása előtt még megfenyegette élettársát, hogy ha az ittasságát utóbb szóvá teszi, akkor megöli őt. A fenyegetés miatt a sértett néhány napra átment a testvére által bérelt jászszentlászlói házba.

Két nap elteltével a vádlott a délutáni órákban, ittas állapotban megjelent a bérelt ingatlannál, azonban élettársának testvére elküldte őt. A férfi ekkor fenyegetőzött, hogy ásóval fog visszatérni és mindannyian meg fognak halni. Az elkövető rövid időre távozott, ezalatt az utcán magához vett egy fa növénytámasztó karót, majd visszament az ingatlanhoz és azzal, több alkalommal rávágott a lemez borítású nagykapura. Ezután nagy erővel belerúgott a fából készült bejárati ajtóba, amely ettől beszakadt. A bedőlő ajtó megütötte az élettársa 2 éves kisfiát, aki az ajtó mögött állt. A gyerek az ütéstől elesett és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott kívülről nem láthatta, hogy a kisgyermek az ajtó mögött áll.

A férfi erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben riadalmat, megbotránkozást keltsen. A vádlott a ház bejáratának szándékos megrongálásával az ingatlan tulajdonosának, több mint 70.000 Ft kárt okozott.

Az ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság és zaklatás bűntettével, valamint rongálás vétségével vádolja. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség