Nem tanult a hibájából az ittas sofőr

KÖZLEMÉNY
2023. 03. 20., 10:48
Elfogtak és őrizetbe vettek a kalocsai rendőrök egy 54 éves férfit, akinek bevonták a vezetői engedélyét egy hónapja, amikor ittasan balesetezett. Most azonban ismét volán mögé ült, szintén részegen, ráadásul a vezetői engedélye nélkül.

Hartánál állították meg a kalocsai rendőrök 2023. március 19-én délelőtt azt a személygépkocsit, melyet egy 54 éves férfi vezetett. Az intézkedés során kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ugyanis azt egy hónappal korábban bevonták, amikor ittasan balesetezett. A gyanú ez alkalommal is felmerült, hogy szeszes italt fogyasztott a férfi a vezetés megkezdése előtt. Ezért vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely valóban pozitív értéket mutatott.

Az ittasan és engedély nélkül vezető sofőrt előállították a Kalocsai Rendőrkapitányságra és gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették.  A rendőrök az eljárást befejezve bíróság elé állítást javasolnak.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely az alkohol fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a gépjármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan  volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban járművet vezessen!

... hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!