Nem tudott pontot szerezni Veszprémben a KTE-Piroska Szörp

KÖZLEMÉNY
2023. 02. 18., 17:14
Nem tudtak megismételni őszi sikerét a BFKA-Veszprém ellen a KTE-Piroska Szörp; ezúttal magabiztosan irányított a találkozón a hazai alakulat, és 5 góllal legyőzte a végére elfáradó vendégeket.

Gyorsan magához ragadta az irányítást a hazai alakulat, a 6. percben már 4-1-re vezettek a veszprémiek, ám Szeverényi, Horváth A. és Papp góljaival egyenlíteni tudott a Kecskemét (4-4). Két perc gólcsend után az akadémisták elkapták a fonalat, újra háromgólos előnybe kerültek (7-4), és a folytatásban is hasonló maradt a meccs képe: a KTE felzárkózott, majd a BFKA-Veszprém rendre ellépett két-három góllal. Hidegzuhanyként érte a vendégeket, hogy néhány perccel az első felvonás vége előtt Kalmár Dániel a földön maradt, az első hírek szerint a térde komolyabban megsérült, és a játékos hosszabb pihenőre kényszerül. A  26. percben ismét egyenlő volt az állás (11-11), és úgy tűnt, a szünetre is egál marad az eredményjelzőn, végül egy szemfüles találattal a félidő utolsó pillanatában került ismét fölénybe a Veszprém (14-13).

A szünetben mintha a Kecskemét maradt volna tovább az öltözőben, újra háromgólos előnybe került a BFKA (16-13), de a vendégek ezúttal sem engedték messzire a hazai alakulatot (17-16). Rendre emberhátrányba került a KTE, ráadásul a hibák számát sem tudta lejjebb szorítani a vendégcsapat, törvényszerű volt, hogy megint nagyobb különbséget tud kiépíteni a Veszprém. Az 50. percben volt először négygólos előnyben az akadémiai csapat (23-19), Tóth Norbert magához is intette fiait, de a Kecskemétnek továbbra is akadtak gondjai a góllövéssel, ráadásul ahogy fáradt a csapat, megnőtt az eladott labdák száma is, így tovább hízott a különbség a két csapat között (28-23).

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): « Tudtuk, hogy fiatal, gyors és harcias kézilabdát játszó ellenfélhez utazunk. Felvettük velük a versenyt, és az 50. percig pariban voltunk. Kalmár Dani sajnálatos sérülése azt eredményezte, hogy kilenc mezőnyjátékosom maradt, ebből három beálló, nagyon kevesen maradtunk – ez felőrölte az energiánkat. Ez volt a fordulópont, ma nem lehet a srácokra egyetlen rossz szavam se. Nem lesz egyszerű számunkra a szezon hátralévő része, de tesszük a dolgunkat! »

BFKA-Veszprém – KTE-Piroska Szörp 28 – 23 (14 – 13)

Férfi kézilabda NB I/B, 18. forduló

2023. 02. 18. szombat

Veszprém Aréna

Vezeti: Gulybán, Juhász

A KTE gólszerzői: Szakály 6 (1), Csuzi 1, Papp I. 3, Horváth A. 6, Horváth B. 1, Szeverényi 2, Aleksza 1, Hunyadi 2, Deák 1.

Hétméteresek: 6/5 ill 3/1

Kiállítások: 10 perc ill. 8 perc