Női cipők, amik soha nem mennek ki a divatból

2023. 11. 09., 07:00
Ahogy a klasszikus mondás tartja, egy dolog állandó, a változás. A divat is folyamatosan változik, így nehéz fába vágja a fejszéjét, aki követni szeretné a legújabb trendeket. Azonban ha egyet hátralépünk, megfigyelhető egy ciklikusság ezen a téren. Például amikor egy kamasz lány megtalálja a nagymama bőrcipőjét vagy táskáját a szekrény mélyén, majd új életet adva neki több évtized után ismét hordani kezdi az elnyűhetetlen darabot. Most arra keressük a választ, hogy milyen jellemzőkkel bírnak azok a női cipők, amik soha nem mennek ki a divatból.
Fekete, fehér, igen, nem

Alapdarabok, amik minden gardróbban megtalálhatóak. A fekete és fehér egyszínű cipők adják a kiindulási alapot, hiszen ezekhez a legkönnyebb ruhát vagy kiegészítőt választani. Nem minden nap indul el úgy az ember otthonról, hogy csillogni, vagy éppen kitűnni szeretne egyedi megjelenésével. Sokszor szempont a praktikusság és az egyszerűség, ilyen esetekben ezek a cipők nélkülözhetetlenek. Fontos, hogy ne feledkezzünk meg arról az alapigazságról, hogy a kevesebb néha több. Például egy extravagánsabb felsőrész vagy táska mellé már nem feltétlen indokolt egy kirívóbb cipőt felvenni. Ezeknél a daraboknál fontos a letisztult dizájn, hiszen az egyszerűség időtlen.

Minőség és kényelem

Minőségi bőrből vagy más tartós anyagból készült lábbelik hosszabb ideig megtartják formájukat és állapotukat, ami hozzájárul az időtlen stílushoz. Természetesen ebben nekünk is szerepünk van: tartsuk tisztán, ápoljuk és vigyázzunk kedvenc darabjainkra, így növelve meg az élettartamukat. A másik nem elhanyagolható szempont a kényelem, ami sajnos a női cipő esetében nem mindig volt magától értetődő. Sokáig uralkodott az a tévhit, hogy a női cipő vagy szép, vagy kényelmes. Szerencsére napjainkra már változott a szemlélet, így szintén alapdaraboknak számítanak a fehér sneakerek vagy a klasszikus tornacipők, amikben komfortosan mozoghatunk kedvünkre.

Bumerángeffektus

Igaz, úgy kezdtük a bevezetőben, hogy soha nem mennek ki a divatból, de pontosítanunk kell. Ha ki is mennek a divatból egy kis időre, mindig visszatérnek, mint a bumeráng. Egyszerű, nőies és könnyű stílust képvisel a balerina cipő, ami időről időre újra divatba jön. Persze vannak klasszikus formák, amiket szinte lehetetlen letaszítani a képzeletbeli trónról. A bokacsizma, a magas sarkú cipő, vagy a bokapántos szandál hagyományos formái általában hosszú ideig divatosak maradnak. Ezek a lábbelik olyan tartást adnak, ami egy szoknyával vagy egy farmerrel is jól tud működni amellett, hogy odavonzza a tekinteteket. A CCC-nél a női cipők széles választéka megtalálható és az online vásárlás előnyeit kihasználva házhoz is rendelhetjük a kívánt darabokat. Tudjuk, hogy a cipővásárlás nem egyszerű feladat, de ha megtaláljuk a számunkra legideálisabb örökdarabot, akkor érdemes rögtön két párat is vásárolni belőle, hiszen megnyugtató lesz tudni, hogy kedvenc sűrűn hordott cipőnkből ott lapul egy vadonatúj darab a szekrény mélyén

(x)