Nyílt napot tartottak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

2023. 02. 28., 13:07
Nyílt napot tartottak kedden a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A leendő elsősök és szüleik bemutató órákon vehettek részt, hogy megismerkedjenek az intézménnyel és a tanítókkal. Az intézménybe holnap is várják az érdeklődő családokat.

A leendő elsősöknek és szüleiknek tartottak bemutató órákat ma a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A 2023/24-es tanévre április végén lehet beíratni a tankötelessé váló gyermekeket, és ebben az időszakban van lehetőség arra, hogy a szülők megismerkedjen az intézményekkel.   A nagycsoportos óvodások és szüleik az első három tanítási órában magyar, matematika, angol és német órákon vehetnek részt.

Farkas Anikó, az intézményigazgató-helyettese elmondta: a korábbi évekhez hasonlóan nagy az érdeklődés. Az iskola az idegen nyelv iránt és a sport iránt érdeklődő gyerekeket is várja. Jó kapcsolatot ápolnak a KTE Labdarúgó Akadémiával, a szivacskézilabda alapjait is magas szinten oktatják, valamint az Úszó Nemzet Program keretében az első és második osztályos tanulók rendszeresen úszni járnak.

Az intézménybe jelenleg 450 gyerek jár, két első osztály van, a tervek szerint a következő tanévben egy idegen nyelvi irányultságú és egy testnevelés tagozatos osztály indul majd.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában holnap is várják az érdeklődő családokat.