Csoda Kecskeméten: nyolc év után tért haza Bella, a szökős labrador

2023. 01. 20., 18:45
2015-ben tűnt el Kecskemét-Felsőszéktóról egy gyönyörű labrador, akit hiába keresett családja. Sajnos nem ritka az ilyen eset, Bella története azonban – Lassie-hez – hasonlóan mesebeli véget ért. Nyolc év után ugyanis visszakerült otthonába a csavargó kutyus. Felismerte gazdáit, sőt a régi vezényszavakra is emlékezik.

Hatalmas az öröm Bánáti Attiláéknál. Nyolc év után került elő Bella nevű labradoruk, aki még felsőszéktói albérletükből szökött el 2015-ben. A Facebookon keresték, több százan megosztották a posztot, de egészen hétfőig semmi hírt nem kaptak kedvencükről.

MESEBELI TÖRTÉNET! ELŐKERÜLT BELLA 8 ÉV UTÁN! Hihetetlen, de egy bejelentés alapján az ebrendészet hívott, hogy náluk...

Közzétette: Attila Banati – 2023. január 17., kedd

A napokban valószínűleg újra elszökhetett a csavargó eb, a Vályogvető utcában fogta be az ebrendészet, ahol leolvasták a chipjét. Így derült ki, hogy elveszettként van nyilvántartva, és megtudták az eredeti gazdi elérhetőségét is. Az állatvédők is meglepődtek azon, hogy nyolc évig nem kapott oltást a kutya. Bárki fogadta be az elcsatangolt állatot, ez nem vall felelős állattartásra.

– Amikor felhívott a Menhely az Állatokért Alapítvány munkatársa, először megijedtem. Azt hittem, új kutyánkkal, Szemivel történt valami. El sem akartam hinni, hogy Belláról van szó – mesélte Attila.

Másnap már haza is vihették kutyusukat, aki nagy örömmel foglalta el komfortos kutyaházát. Bár a hely ismeretlen volt számára, hisz azóta saját házba költözött a család, gazdáit felismerte. A család kisfia, Zsombi még csak másfél éves volt, amikor eltűnt, de mindketten emlékeztek egymásra. Szemivel pedig, aki egy szamojéd kutyus, rögtön összebarátkozott Bella.  

– Nyolc hetesen került hozzánk, és két és fél éves koráig velünk élt, nagy szeretetben. Kiderült, milyen okos, az alapvető vezényszavakat is ismerte, kész csoda, hogy még mindig emlékszik rájuk – mondja Attila. – A régi szabályokat is tudja. Addig nem jön le a teraszról, míg beállunk a kocsival. Most vele is elkezdjük a kutyasulit a Nevelt ebeknél, és arról is gondoskodunk, hogy ne szökhessen meg újra.

Bár Bella nagyon boldog régi-új családjánál, sajnos kiderült, hogy nem múlt el nyomtalanul rajta az elmúlt nyolc év. Kedd óta megy a hasa. Ezt először betudták a stressznek, hisz az utcára, majd menhelyre került. Ma azonban felhívta Attilát a család, ahol nyolc évig élt Bella. Így kiderült, hogy már legalább egy éve nincs rendben az emésztése.

– Elmondták, hogy szerényen élt náluk, sokszor meg is kötötték, de nagyon szerették. Állítólag a kenyér volt a kedvence, nálunk azonban visszatért a minőségi kutyatápra. Most újra elvittük állatorvoshoz is, reméljük, gyorsan rendbejön majd
—  fűzi hozzá a gazdi.

A család, akiknél nyolc évig élt, azt mondta, az Auchan környékén találták. Mivel követte őket, hazavitték. Állítólag nem is gondoltak arra, hogy kereshetik, és azt sem tudták, hogy be kellene oltatni.

– Kérték, hogy utoljára hadd találkozzanak vele, mi pedig természetesen megengedjük. Ha nem viszik haza, lehet hogy egy kocsi kerekei alatt végzi. Nagyon örülünk, hogy végül haza került, sok mindent kell majd bepótolnunk. Bár Bella már tízéves, bízunk benne, hogy még sok boldog évet tölthet velünk – zárta a beszélgetést Attila.