Ők az év katonái a Repülőbázison

2022. 12. 20., 11:20
Odaítélték az Év katonája címeket a Repülőbázison. Minden év végén a főnökségek és zászlóaljak jelölteket állítanak, akikből a parancsnokság és a vezető állomány választja ki az aktuális győzteseket. Mutatjuk az idei díjazottakat.

Hét kategóriában, a jelölteket azon személyek közül állítják, akik az év során olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, ami példaként szolgálhat az állomány többi tagja számára.

2022-ben az év honvédelmi alkalmazottja: Szabó István főmunkatárs, Repülő Harcbiztosító és Üzemeltető Zászlóalj.

Az Év Katonája cím nyertese legénységi kategóriában: Csuka Jenő tizedes, Művelettámogató Zászlóalj.

Az Év Katonája cím nyertese altiszt kategóriában: Küzmös Zsolt zászlós, Hadműveleti Főnökség.

Az Év Katonája tiszt kategóriában: Nagy Ferenc százados, Logisztikai Zászlóalj.

Az Év Logisztikusa cím nyertese: Szentesi Norbert őrnagy.

Az Év Repülőműszakija: Bagó Norbert zászlós.

Az év hajózója díj 2017-től kiegészült a „Dongó” Repülés Hagyományőrző Alapítvány felajánlásával és vándordíjával. Az alapítványt Zsámboki Tibor nyugállományú ezredes, a bázis volt parancsnok helyettese, Tóth Gábor nyugállományú alezredes a puma század volt parancsnoka, valamint Koncsik István a Jetfly magazin tulajdonosa irányítja.

2022-ben az Év Hajózója cím nyertese: Szentendrei Dávid százados.

Az évzáró rendezvényen, további elismerések átadására is sor került. Kiemelkedő, példamutató munkájuk elismeréseként ajándékcsomagban részesültek: Nagy Tibor őrnagy, Németh Roland őrnagy, Csaplár Szabolcs százados, Krammer Attila főhadnagy, Vén István zászlós, Serényi Róbert zászlós, Deák Csaba őrmester, Kovács Istvánné őrvezető, Vereb Dávid őrvezető, Magyar István tizedes, Ujváryné Szabó Márta honvédelmi alkalmazott és Pestiné Trungel Irén munkatárs.

A tábori lelkészi szolgálat elismerését vehette át: Dr. Jónás János alezredes, törzsfőnök helyettes és Dr. Szabó Gábor alezredes, jogi igazgatási főnök.